Telegram: nu videogesprekken met maximaal duizend kijkers

Telegram heeft een update uitgerold waarmee maximaal duizend gebruikers tegelijkertijd een videogesprek kunnen bekijken. Dat schrijft de berichtendienst op zijn eigen blog. Ook wil Telegram de kijkerslimiet de komende tijd nog verder ophogen.

Met de nieuwe update kunnen nu maximaal dertig gebruikers beelden uitzenden in een videogesprek, terwijl 970 anderen kunnen toekijken. Het is niet bekend of Telegram ook meer zenders in de videobelfunctie mogelijk wil maken.

Andere nieuwe functies

De dienst schrijft ook over andere nieuwe functies. Zo hebben videoberichten een hogere resolutie gekregen. Hoeveel de resolutie precies omhoog is gegaan, is niet duidelijk. In een-op-eengesprekken kunnen gebruikers nu ook hun scherm delen met daarbij het geluid van hun smartphone.

Verder is de tekenfunctie in de mediabewerker verbeterd, zodat gebruikers beter kunnen tekenen op foto’s en videobeelden. Ook is het mogelijk om chatberichten na een maand automatisch te laten verwijderen. Eerder konden gebruikers dat alleen laten doen na een dag of een week.

Bron: Telegram

Mobiele versie afsluiten