Tech Data investeert na overname $750 miljoen in het kanaal

Tech Data gaat de komende vijf jaar $750 miljoen investeren in initiatieven voor digitale transformatie om de ervaring van channelpartners te verbeteren. Dit maakte het bedrijf bekend na de overname van diverse partijen onder leiding van  investeringsfonds Apollo Global Management.

“De acquisitie van Tech Data door de Apollo-fondsen is een belangrijke mijlpaal, en hun steun aan onze meerjarige inzet van middelen onderstreept onze collectieve focus op waardecreatie op lange termijn”, zegt Rich Hume, CEO van Tech Data. “We blijven onze strategie uitvoeren om ons bedrijf te transformeren in een strategie die een nieuwe standaard voor operationele en culturele uitmuntendheid in onze branche definieert. We geloven dat Apollo een partner van onschatbare waarde zal zijn om ons te helpen onze kanaalpartners beter in staat te stellen de technologische producten en oplossingen op de markt te brengen die de wereld nodig heeft om te verbinden, te groeien en vooruit te komen. ”

 

Hyperscalable platform

De digitale transformatie-initiatieven van Tech Data zijn gericht op het leveren van de modernste automatisering, platforms en analyses waarmee het bedrijf flexibeler kan reageren op de snel evoluerende behoeften van zijn kanaalpartners. Het programma omvat het bouwen van een hyper-schaalbaar digitaal bedrijfsplatform en een cloud based digitale markt die is ontworpen om de ambitieuze groeiplannen van Tech Data te ondersteunen en opkomende technologiemarkten en consumptiemodellen te bedienen.

“Apollo ziet Tech Data als een sterk platform voor zinvolle groei en verdere diversificatie, en we zetten ons in voor investeringen die voortbouwen op deze visie”, zegt Robert Kalsow-Ramos, Private Equity Partner bij Apollo. “Deze investering in de komende vijf jaar helpt ervoor te zorgen dat het bedrijf de middelen heeft die nodig zijn om een gedurfd programma voor digitale activering en innovatie te lanceren dat de manier waarop het kanaalpartners en werknemers bedient, zal veranderen.”

 

Uitbreiding mogeliijk

“Tech Data is een wereldwijd marktleidend bedrijf met een uitstekend managementteam en aanzienlijke uitbreidingsmogelijkheden”, zegt Matt Nord, Co-Lead Partner van Private Equity bij Apollo. “Als gevolg van deze acquisitie en de middelen die we ter beschikking kunnen stellen, zullen Rich en het Tech Data-team de strategische en financiële flexibiliteit hebben om te investeren in nieuwe technologie, diensten uit te breiden en transacties na te streven die naar onze mening de waardecreatie op lange termijn zullen stimuleren . ‘

 

Rich Hume, CEO van Tech Data: “We zijn verheugd om het volgende hoofdstuk van Tech Data als privébedrijf in te gaan met onze nieuwe sponsors bij Apollo, die een staat van dienst hebben in het opbouwen van geweldige bedrijven in onze sector. Het hebben van één enkele strategische equity-eigenaar die volledig is afgestemd op onze missie, is volgens ons een groot voordeel bij het versnellen van onze transformationele strategie en stelt ons in staat creatiever te denken – zonder de kortetermijnvereisten die met publiek eigendom gepaard kunnen gaan. ”

 

6 Miljard waard

De transactie geeft Tech Data een bedrijfswaarde van ongeveer $ 6 miljard en omvatte een kapitaalinvestering van $ 3,75 miljard door Apollo. Met een hefboomeffect van ongeveer 2,5x is Tech Data een van de bedrijven met de hoogste kredietkwaliteit. Als onderdeel van het plan voor de toekomst is Tech Data van plan om de komende vijf jaar ongeveer $ 750 miljoen te investeren in initiatieven voor digitale transformatie om haar kanaalpartners beter van dienst te zijn. Dit omvat investeringen in technologie om het StreamOne Cloud Platform uit te breiden, processen te optimaliseren en te standaardiseren en gegevens en analyses toe te passen om flexibeler te zijn in een snel evoluerende omgeving.

 

Goede basis

Robert Kalsow-Ramos, Apollo Private Equity Partner, voegde toe: “Tech Data profiteert van uitzonderlijke wereldwijde capaciteiten, een sterke financiële positie en een waarde gedreven bedrijfscultuur, allemaal binnen een sector die sterke seculiere groei blijft ervaren. We zijn verheugd om nu gebruik te maken van de middelen en ervaring van Apollo om het managementteam te ondersteunen en Tech Data naar een hoger niveau van leiderschap en service in de sector te brengen voor zijn klanten, waaronder duizenden kleine en middelgrote bedrijven over de hele wereld. De aankondiging van vandaag van een investering van $ 750 miljoen in digitale transformatie is een bewijs van deze focus en onze inzet voor de langetermijngroei van Tech Data. ”

 

Overeenkomstig de voorwaarden van de fusieovereenkomst heeft een gelieerde onderneming van bepaalde fondsen die worden beheerd door gelieerde ondernemingen van Apollo, alle uitstaande aandelen van gewone aandelen Tech Data verworven. De aandeelhouders van Tech Data hebben het recht om $ 145 in contanten te ontvangen voor elk aandeel van de gewone TECD-aandelen. Als gevolg van de voltooiing van de fusie worden aandelen van de gewone aandelen van Tech Data niet langer verhandeld op de NASDAQ Global Select Market.

Mobiele versie afsluiten