T-Mobile komt met eigen 5G toestellen voor thuismarkt

Na Amerika en Oostenrijk nu ook in Duitsland leverbaar

ITchannelPRO staat vaak stil bij de adoptie van 5G en daarbij is ook al eens gewezen op het kleine aantal geschikte en betaalbare toestellen. In Amerika heeft de T-Mobile dat probleem al veel langer onderkend. Men is daarom met een eigen lijn toestellen gekomen. Nu kopieert Duitsland diezelfde aanpak.

T-Mobile Deutsche Telekom bringt 5G-Smartphones De Duitse telecom kolos gaat niet over een nacht ijs. Eerder heeft men de toestellen al op de Oostenrijkse markt gebracht. Consumenten in Kroatië, Montenegro, Noord-Macedonië, Polen, Slowakije, Tsjechië en Hongarije kennen het toestel inmiddels ook al enige maanden. Schijnbaar met een goed resultaat en daarom durft men het nu op de thuismarkt te lanceren.

Met ingang van gisteren kunnen vanaf 1 Euro en T-Mobile 5G toestellen worden aangeschaft. Dat is wel een lokkertje, want die prijs geldt alleen met het grootste abonnement. Zonder abonnement is de prijs 219 Euro voor het gewone model en 269 voor de pro uitvoering. Verschil is onder andere schermdiameter en accucapaciteit.

Aantrekkelijke prijzen, dat zonder meer. Maar er is nog iets dat moet opvallen. T-Mobile heeft in Amerika baanbrekend werk verricht om Android van de grond te krijgen. Ook nu weer meldt de telco dat deze toestellen van het merk REVVL in samenwerking met Google zijn ontwikkeld. Een dergelijke deal was bij Android met HTC. Zien we een beproefde succesformule van de plank gehaald worden? En zo ja, wanneer zijn die toestellen leverbaar op de Nederlandse markt?

Mobiele versie afsluiten