T-Mobile en Open Dutch Fiber verglazen Amsterdam

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nu ook in Amsterdam supersnel internet via glasvezel aanbieden. Begin 2022 start de aanleg rond het Westerpark en in de wijk Bos en Lommer.

In totaal kunnen 29.000 extra huishoudens in Amsterdam straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. Hiermee hebben Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 in totaal 250.000 aansluitingen verwezenlijkt. Beide partijen zijn dus hard op weg om 1 miljoen huishoudens te voorzien van glasvezel.

Werkzaamheden starten begin 2022

De werkzaamheden starten begin 2022 en in april 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Wethouder Touria Meliani is blij met de overeenkomst: “Door glasvezel kunnen meer Amsterdammers profiteren van de kansen die de digitale wereld biedt. Snel internet is onmisbaar om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar connectiviteit van bewoners en bedrijven. Amsterdam sluit steeds verder aan op het glasvezel netwerk en met het begin van de aanleg rond het Westerpark en in de wijk Bos en Lommer zetten we een mooie stap.”

Op weg naar 1 miljoen huishoudens

De aanleg van glasvezel in Amsterdam past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste 1 miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij ook voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Bron: T-Mobile

Mobiele versie afsluiten