Swyx wil Europees marktleider worden na overname

swyx-wil-europees-marktleider-worden-na-overname

Unified Communications-provider Swyx is overgenomen door Private equity investor Waterland. Met deze nieuwe aandeelhouder zegt Swyx op pad te zijn om marktleider in Europa te worden in IP-based corporate communications.

De overname geeft Swyx de mogelijkheid tot Europese expansie. Swyx is softwareleverancier van PBX- en UC-oplossingen en integreert alle communicatiekanalen zoals telefonie, messaging, video en e-mail met relevante bedrijfssoftware.

“In 1999 zijn we begonnen om het klassieke telefoniesysteem overbodig te maken en tegelijkertijd bedrijven de mogelijkheid te geven zo efficiënt mogelijk te communiceren en de bedrijfsprocessen zo productief mogelijk te laten zijn. Vlak voor ons 20-jarig bestaan, zijn we met de nieuwe aandeelhouder hard op weg om Europees marktleider te worden in IP-based corporate Communications”, zegt dr. Ralf Ebbinghaus, CEO en co-founder van het in Dortmund gevestigde bedrijf, dat tevens kantoren heeft in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Het bedrijf heeft bijna een miljoen gebruikers in 24 landen, die beheerd worden door meer dan 1.200 geautoriseerde business partners. “Buiten Duitsland hebben we een enorm groeipotentieel”, zegt Ebbinghaus. “Samen met Waterland kunnen we dit potentieel exploiteren.”

Waterland houdt kantoor in onder meer Nederland, België, Duitsland, Polen, de UK en Denemarken en heeft inmiddels al meer succesvolle IT-bedrijven in het portfolio, zoals de international opererende Hanse Orga Group (financiële software) en de in hosting gespecialiseerde Intelligent Group in Nederland.

Mobiele versie afsluiten