Swimlane genoemd als leider in 2023 SPARK Matrix voor SOAR

'Waardering is erkenning van de successen’

Swimlane is door Quadrant Knowledge Solutions genoemd als leider in de 2023 SPARK Matrix voor Security Orchestration, Automation and Response (SOAR). Van de 23 SOAR-leveranciers in deze matrix, is Swimlane beoordeeld als nummer 1 op het gebied van Technology Excellence.

Houten.Cloud Expo©foto Eric Brinkhorst
Houten.
Cloud Expo
©foto Eric Brinkhorst

Deze erkenning is een bewijs van Swimlane’s niet aflatende streven om technologie optimaal te benutten en gebruikers een oplossing te bieden die proactieve antwoorden biedt op dagelijkse beveiligingsuitdagingen. Deze erkenning spreekt boekdelen over de impact, strategische expertise en uitvoeringsmogelijkheden van Swimlane en zegt alles over de toewijding van het hele bedrijf.

Prestaties

Deze prestatie benadrukt niet alleen Swimlane’s toewijding aan uitmuntendheid, maar verstevigt de plaats in de voorhoede van de sector. Recent is het bedrijf ook al genoemd als een van de 25 snelst groeiende cyberbeveiligingsbedrijven in de Deloitte Technology Fast 500 van 2022 en is Swimlane Turbine uitgeroepen worden tot beste SOAR-oplossing in ‘ASTORS’ Homeland Security Awards.

Wereldwijde marktinzichten

Quadrant Knowledge Solutions’ is een wereldwijd advies- en consultancybedrijf. Het onderzoek duikt diep in de SOAR-markt en biedt inzichten in verschillende factoren die hun visie op uitmuntendheid definiëren. Quadrant let op onderdelen zoals hoe technologisch geavanceerd de oplossing is, differentiatie van de concurrentie, productstrategie en -prestaties, visie en roadmap, en kwaliteit van de klantenservice. Dit onderzoek is van onschatbare waarde omdat het een uitgebreid beeld geeft van branche.

SOAR is meer dan een term. Het is een transformatieve benadering van cyberbeveiliging. De essentie van low-code in SOAR is een belangrijk onderdeel van het succes van het platform van Swimlane. Zoals analist Shekhar Menkudale van Quadrant Knowledge Solutions uitlegt, is SOAR een softwareoplossing die belangrijke aspecten van beveiligingsoplossingen combineert om cyberbedreigingen te detecteren, analyseren en herstellen. Het stroomlijnt beveiligingsactiviteiten door taken te automatiseren die voorheen handmatig werden uitgevoerd. Dit verbetert de algehele efficiëntie en effectiviteit aanzienlijk. Op dit moment staat Swimlane Turbine in het middelpunt van deze erkenning. Het biedt de unieke mogelijkheid om moeilijk bereikbare telemetrie vast te leggen en tegelijkertijd biedt het ongeëvenaarde flexibiliteit en prestaties.

Toekomst van SOAR

Swimlane zien de erkenning als #1 leider voor Technology Excellence in beveiligingsautomatisering als een bevestiging van de toewijding van diens productontwikkelaars om ’s werelds meest capabele low-code automatiseringsplatform te produceren. Swimlane heeft al eerder in ITchannelPRO uitgelegd hoe de toekomst van SOAR waarde biedt die verder gaat dan wat SIEM en XDR kunnen bieden. Het biedt immers meer flexibiliteit en heeft een omgevingsagnostische aanpak.

Succes

Het waarderingen en rankings voor Swimlane zijn ook een beloning van de grote inspanningen. Tegelijk betekent het ook groei. Voor Swimlane is groei niet alleen een modewoord – het is de realiteit. De cijfers zelf zijn al even boeiend: een groei van 123% op jaarbasis in nieuwe ARR, gekoppeld aan een internationale ARR-groei van 129%. Dit zijn meer dan cijfers; ze zijn het bewijs van Swimlane’s niet aflatende drive.

Groei betekent ook dat de wereldwijde aanwezigheid kan en moet worden uitgebreid. Dat ondanks het macro-economische wereldklimaat, de impact van werken op afstand en de instabiliteit op de financiële markten. Het bedrijf heeft in 2022 eer dan 100 nieuwe gezichten aan zijn gelederen toegevoegd. Het wereldwijde personeelsbestand komt daarmee uit op 240. Met 55 van deze talenten die een thuis hebben gevonden in Colorado, is de energie van het team nog nooit zo hoog geweest. Achter elke triomf staan de mensen die het mogelijk maken. Swimlane weet dit maar al te goed en het was duidelijk in de strategie om het wereldwijde team uit te breiden.

Ontdek Swimlane Turbine

Swimlane Turbine, het low-code platform voor beveiligingsautomatisering, is ontstaan in juni 2022 en maakt automatisering van beveiliging zowel toegankelijk als schaalbaar. Het platform kan ook data uit elke bron veilig integreren. Turbine verdiende de titel van Best SecOps Solution bij de 2022 Tech Ascension Awards. Hiermee versterkte het zijn positie als een echte uitblinker.

De volgende stap

Voor Swimlane is één ding duidelijk. Met innovatie, een inclusieve aanpak en uitmuntendheid kijkt het bedrijf reikhalzend uit naar het volgende hoofdstuk. In het recente Cyber Threat Readiness Report staat dat eenderde van de organisaties denkt dat ze nooit een volledig bemand beveiligingsteam zullen hebben. Door de low-code benadering van Swimlane Turbine voor beveiligingsautomatisering te omarmen, kunnen zij de kracht van automatisering ontsluiten. Daarmee stellen ze zowel beveiligingsteams als individuele personen in de organisatie in staat het bedrijf te beschermen.

 

Meer weten over Swimlane? Regional Sales Director Benelux Richard Booms is bereikbaar op 0642 206 792 of via richard.booms@swimlane.com.

Dit artikel verscheen eerder in ITChannelPRO magazine 2023-06

Mobiele versie afsluiten