StorageCraft OneXafe Solo

‘Back-up & DR aanbieden als dienst voor mkb’

De fusie tussen Arcserve en StorageCraft was een logische. De bedrijven zijn immers heel complementair. Arcserve heeft een sterke footprint van de bovenkant van het mkb tot grootzakelijke bedrijven en StorageCraft is met OneXafe Solo gericht op het mkb.

OneXafe Solo

OneXafe-soloRaymond Mooij is als Territory Account Manager van Arcserve verantwoordelijk voor de Benelux en we spraken hem al voor ITchannelPRO 3. Na het interview kwam de OneXafe Solo van StorageCraft informeel ter sprake. Nu meer bekend is over het portfolio na de fusie mag hij er uitgebreid over spreken.

StorageCraft zet net als Arcserve zwaar in op databescherming en heeft meerdere oplossingen voor back-up en recovery. De OneXafe Solo valt op door het formaat van slechts 12 x 12 centimeter. Ondanks die bescheiden afmetingen, vervult het een zeer belangrijke functie, legt Raymond uit.

“De OneXafe Solo kan worden voorzien van interne disk en vervult zo de rol van een conventionele NAS voor de back-up van data. Veel belangrijker is echter dat een kantoornetwerk via deze box kan worden gekoppeld aan StorageCraft Cloud Services zodat bedrijven beschikken over een compleet business continuïteitsplan. Zodra de box is aangesloten op het netwerk en het menu is doorgelopen, is de verbinding met de StorageCraft Cloud Services tot stand gebracht. Meer is er niet nodig. Plug & Play, Set & Forget. In een handomdraai is de databescherming van een kantoornetwerk voor elkaar. Iets wat veel kleinere ondernemers verwaarlozen. Vanaf nu dus niet meer.”

Use cases selecteren

Met OneXafe Solo kunnen bedrijven het niveau en beleid voor gegevensbescherming met een paar klikken aanpassen en/of opschalen. Verder kunnen ze meerdere use cases selecteren, vertelt Raymond. “Fysieke of virtuele serverbeveiliging, on-premise of direct naar de StorageCraft Cloud Services, gebruik van 1 tot wel 20 machines; het is allemaal mogelijk met always-on, off-site disaster recovery.

Hoge marges

Dat de OneXafe Solo inmiddels erg succesvol is, laat volgens Raymond zien dat databescherming, Disaster Recovery en Business Continuity voor het mkb niet moeilijk, arbeidsintensief en duur hoeven te zijn. “Onze MSP-partners die klanten hiermee willen ontzorgen, bieden we met de OneXafe Solo nu een hoogwaardige oplossing. Een die het kanaal interessante marges oplevert en direct bijdraagt aan hoge klanttevredenheid.”

 

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 4)

Mobiele versie afsluiten