Start-up Q data solutions zet volgende stap

samenwerking met T-Mobile Nederland B.V.

“Trots kunnen we bekend maken dat we als jonge organisatie een rechtstreekse overeenkomst hebben gesloten met T-Mobile Nederland. Dat geeft het wederzijde vertrouwen aan in de combinatie van techniek en commercie tussen beide organisaties. We hebben een unieke propositie gebouwd die nog niet eerder is gelanceerd” aldus Jeroen Karel, Managing Director Q data solutions.

Jeroen Karel Q-datasolutions kleur 1200x900Naast de diensten op het KPN netwerk zagen ze al snel na de introductie dat er behoefte was aan een 2e netwerk om als Service provider aan het partnerkanaal te kunnen bieden. Met T-Mobile hebben zij die wens kunnen invullen. Q data solutions heeft een directe koppeling gebouwd op basis van een private APN. Hierdoor routeren ze het dataverkeer direct over het eigen platform middels hun redundant uitgevoerde datacenters. Het is op deze manier mogelijk om real-time het verkeer inzichtelijk te maken en fixed IP adressen toe te voegen. Dit zullen we begin 2023 beschikbaar maken voor onze partners. Leen Kruik, Partnermanager IoT T-Mobile Nederland: ‘’we zien een steeds grotere vraag naar mobiele connectiviteit van fixed wireless access en back up verbindingen. Door het partnership met Q data solutions en de toevoeging van Fixed IP-adressen aan de proposities zien we hier een uitstekende combinatie en oplossing voor het MKB.’

Proposities

Q data solutions ontwikkelt fixed wireless access diensten voor de zakelijke markt. Zij biedt een breed scala aan onderscheidende oplossingen voor verschillende branches. De databundels van Q data solutions zijn leverbaar via telecom- en ICT-partners die zich richten op de Nederlandse- en Europese markt. Het bijzondere aan de propositie is dat de databundels die partners inkopen, in een grote datapool terechtkomen. Zo kunnen zij volledig naar eigen inzicht proposities en prijzen bepalen en beheren. Op deze wijze heb je niet of nauwelijks te maken met overusage.

Toepassingen

De oplossingen worden veelal ingezet als 5G back up oplossingen, tijdelijk internet of als primaire oplossing waar geen kabel voor handen is. De data diensten van Q data solutions zijn bij uitstek geschikt voor zakelijke toepassingen die gebruikt worden in o.a. het MKB, bouw, leisure sector, transport- en beveiligingssector. Steeds meer applicaties en toepassingen werken alleen via het internet en gebruiken geen telefonie meer. “Een goede mobiele dataoplossing is een op zichzelf staande dienst in combinatie met Fixed IP-adres waarmee medewerkers altijd en overal kunnen werken en altijd online benaderbaar zijn. We zien dat daar een grote behoefte ligt.’’ 

Terugblik

Het is bewogen jaar geweest waarin we dit keer terugblikken op 2022 met Jeroen Karel. We spraken hem opnieuw na een interview eerder dit jaar in IT Channel pro nr 2 waarin hij zijn nieuwe concept toelichtte.

Hij had al enkele jaren een droom, het eigen ondernemerschap. Al 20 jaar lang voelt hij zich in de Telecom- en ICT sector als een vis in het water. Na ruim 12,5 jaar bij Dean One en later Gamma Communications te hebben gewerkt, waarin hij met en voor ondernemers heeft gewerkt, was het tijd om zijn de vleugels uit te slaan. Hij wilde van scratch af aan een nieuwe baanbrekende organisatie neerzetten die echt impact zou maken.

Zijn hart ligt in de sales en marketing. Hij zocht een collega waarmee hij samen een technisch uniek product zou kunnen lanceren. Samen zagen zij volop kansen in de markt van fixed wireless access (FWA) waarbij partners hun eigen oplossing kunnen bouwen op basis van eigen hardware. Zij beschouwen hen als system integrators die op diverse plekken hun diensten en producten inkopen.

Na vele gesprekken te gevoerd met elkaar hebben zij begin 2022 de Nederlandse markt betreden. Zij hadden direct een vliegende start met een aantal mooie partners die Karel al kende vanuit zijn netwerk. Inmiddels hebben zich zo’n 50 partners aangesloten bij Q data solutions.

De vooruitzichten voor 2023 zijn goed. Er staan  interessante introducties en nieuwe samenwerkingen op stapel. De ingezette groei wordt voortgezet  en voor eind 2023 mikt Q data solutions op 100 actieve business partners.

Mobiele versie afsluiten