‘Solide resultaten’ Q1 2022 voor VodafoneZiggo

De financiële resultaten van VodafoneZiggo in het eerste kwartaal van 2022 zijn volgens het telecombedrijf solide en volgens verwachting. De omzet is met 1,006 miljard euro stabiel in vergelijking met het eerste kwartaal in 2021.

Het operationele bedrijfsresultaat (EBITDA) is gestegen met 2,1 procent tot 479 miljoen euro. Daarmee ligt VodafoneZiggo op schema voor het realiseren van haar financiële doelen voor 2022.

VodafoneZiggo blijft naar eigen zeggen inzetten op de beleving voor klanten. Zo is het aantal mensen met SmartWifi-pods in het eerste kwartaal gestegen met 125.000 tot 1,3 miljoen. Ook het percentage klanten dat kan kiezen voor een 1 Gbps-internetverbinding is met 6 procent toegenomen tot bijna 80 procent van het klantenbestand.

Snelheidsverhogingen

VodafoneZiggo kondigde medio april snelheidsverhogingen aan voor veel (zakelijke) abonnementen. Gemiddeld stijgt de downloadsnelheid met 30 procent en de uploadsnelheid met 50 procent. In sommige gevallen verdubbelt de snelheid.

Voorbereid op de toekomst

“Met onze platformen en netwerken willen we voor onze klanten de beste ervaring mogelijk maken. Daarom blijven we investeren in innovatieve technologie om op ieder moment veilig in alle klantbehoeften te voorzien, nu en in de toekomst”, zegt CFO Ritchy Drost van VodafoneZiggo.

Bron: VodafoneZiggo

Mobiele versie afsluiten