Snom Wireless Working: Snom DECT-revolutie voor de SoHo-markt

Met de DECT basisstations M100 SC en M400 DC en de nieuwe DECT IP-telefoons M10 SC en M30 komt Snom tegemoet aan de vraag naar professionele, draadloze IP-telefonie in thuiskantoren, kleine kantoren en bedrijven met maximaal 20 werknemers.

snom Slider_FeelKleinere organisaties zoals winkels, groepspraktijken of advocatenkantoren met 1 tot 20 werknemers hebben vaak de voorkeur voor draadloze telefonie. Dit komt voort uit een behoefte aan flexibiliteit (met name bij hybride werken) of aan meer mobiliteit van de werknemers. Vaak kiest men voor DECT-oplossingen uit de consumentenmarkt. Functionaliteit is bij deze oplossingen beperkt, veel toepassingen – van het wisselen tot het doorschakelen van gesprekken – zijn een privé-omgeving overbodig. Dit resulteert vaak in een verminderde gebruikservaring en  productiviteit van de werknemers.

Maar het kan ook anders…

Snom Technology, een wereldwijd gevestigd merk voor hoogwaardige IP-telefoons, is altijd trouw gebleven aan zijn missie om alle soorten bedrijven – ongeacht hun omvang – te voorzien van op maat gemaakte VoIP-oplossingen. Het bedrijf breidt nu de DECT-revolutie uit naar het SoHo-segment, met twee draadloze lijnen die speciaal zijn ontworpen voor kleinere en meer flexibele organisaties.

Snom DECT basisstations M100 SC en M400 DC

Het Snom M100 SC DECT basisstation is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van slanke organisaties en voor gebruik in hybride werkomgevingen en biedt alle functies die nodig zijn voor zakelijke communicatie. Denk aan LDAP-ondersteuning en een centraal telefoonboek tot maar liefst 1.000 vermeldingen die door alle aangesloten telefoons worden gedeeld. Tot tien snelkeuzenummers en oproepblokkering, evenals een niet storen-modus. Een bijzonder pluspunt van de Snom M100 SC is de mogelijkheid om het basisstation via VPN te verbinden met het bedrijfsnetwerk. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid van de telefoongesprekken, maar biedt de gebruiker ook alle basisfuncties van het hoofdkantoor (gedeeld adresboek en nog veel meer).

Het Snom M400 DC DECT basisstation biedt ook geautomatiseerde dual-cell uitbreidingsmogelijkheden in het lokale netwerk, want de krachtige Call Manager kan tot 20 parallelle gesprekken met maximaal 40 SIP-accounts beheren. De M400 voldoet aan de nieuwste coderingsnormen, biedt naadloze roaming tussen verschillende basisstations en gebruikt dezelfde architectuur voor software- en beveiligingsupdates als het M900-multicellsysteem.

De twee nieuwe DECT basisstations voor kleine bedrijven en thuiskantoren bieden een uitgebreide reeks functies, waaronder conferentiegesprekken, muting, het doorschakelen van gesprekken, het wisselen of in de wachtstand zetten van gesprekken, bellijsten, het opnemen van de gespreksduur en het telefoonboek koppelen aan inkomende of uitgaande gesprekken. Aspecten zoals onderhoud op afstand en zero-touch setup zijn beschikbaar voor cloud- en VoIP PBX-partners. Ook is er ondersteuning voor Power over Ethernet.

DECT-over-IP telefoons Snom M10 SC en Snom M30

De nieuwe, gunstig geprijsde Snom M10 SC DECT-telefoon is perfect afgestemd op de M100. Samen met een kristalheldere audiokwaliteit biedt het alle essentiële gespreksfuncties in combinatie met typische zakelijke eigenschappen, die ook kenmerkend zijn voor het Snom DECT basisstation M100 SC. En het heeft een lokaal telefoonboek met 500 vermeldingen.

Het geïntegreerde en goed leesbare display van 1,8 inch met grotere pictogrammen is, net als het toetsenbord, voorzien van achtergrondverlichting. De krachtige batterij biedt tot 9 uur gesprekstijd of tot één week stand-bytijd. De handset is ook uitgerust met vier vrij programmeerbare LED-functietoetsen.

De nieuwe Snom M30 DECT-telefoon werkt met zowel de Snom DECT M900 multicell basisstations als de nieuwe Snom M400 DC en garandeert tot 22 uur gesprekstijd en tot twee weken stand-bytijd.

De perfecte combinatie

Met het compacte Snom M100 SC DECT basisstation voor stationaire en cloud-gebaseerde telefonie, profiteren SoHo’s van een professionele en flexibele oplossing die acht SIP-identiteiten, zes gelijktijdige gesprekken en tot tien Snom M10 SC DECT-over-IP telefoons ondersteunt.

Het Snom M400 DC DECT basisstation maakt het gebruik van maximaal 20 DECT handsets mogelijk terwijl er tien parallelle gesprekken kunnen worden gevoerd. De Snom M30 is ook compatibel met alle Snom DECT multicell basisstations vanaf M400 DC. Samen met Snom’s DECT multicell systemen, ondersteunt de Snom M30 ook XML-minibrowser functies, waardoor technologiepartners van Snom een nog diepere PBX-integratie krijgen.

“De afgelopen twee jaar is er veel gesproken over het belang van moderne telecommunicatietechnologieën voor grote ondernemingen en het MKB in “nieuwe werk”-scenario’s. Maar een belangrijk segment in onze economie, zoals SoHo-organisaties, werd in feite genegeerd,” aldus Oliver Wittig, Vice President Enterprise Relations bij Snom Technology. Met deze nieuwe producten in het portfolio maakt Snom een einde aan deze tekortkoming en speelt het specifiek in op de behoeften van kleinere organisaties. “SoHo’s hoeven voortaan geen beperkingen op het gebied van telefonie te aanvaarden als gevolg van ongunstige prijs-prestatieverhoudingen,” besluit Wittig.

Mobiele versie afsluiten