Snom vindt de zakelijke IP-telefoons opnieuw uit

Inspiratie wordt werkelijkheid  

Hoewel Snom zich de laatste jaren voornamelijk leek te richten op DECT-oplossingen, verraste de ervaren fabrikant tijdens een grootschalige productpresentatie in het Museum für Kommunikation in Berlijn het publiek met de lancering van een geheel nieuwe lijn zakelijke IP-telefoons.

 Volledig herzien

Snom Ambiente 20210923“Het was niet onze ambitie om zomaar een update te ontwikkelen”, legt Florent Aubert, Head of Product Management bij Snom, uit. “Na meer dan twintig jaar ervaring in de sector was het tijd om de vaste telefoon en de functionaliteit ervan volledig te herzien”.

Om dit te bereiken heeft het bedrijf intensief met partners en deskundigen samengewerkt in talloze ‘design thinking’ workshops om een grote verscheidenheid aan gebruiksscenario’s te bestuderen. Hierbij is altijd rekening gehouden met de diversiteit van de gebruikers. Het resultaat van deze studies is de ontwikkeling van een reeks modellen waarin alles mogelijk is. Niets is van tevoren vastgelegd – behalve ze voldoen aan de zeer hoge kwaliteitsnormen.

Minimaal HD-geluidskwaliteit

“Het aanpassen van de audiokwaliteit aan onze behoeften vergde veel doorzettingsvermogen”, vervolgt Aubert. “Maar het was de moeite waard.  Alle toestellen garanderen op zijn minst HD-geluidskwaliteit. Een aantal modellen biedt zelfs Super Wide Band dat normaal alleen in opnamestudio’s wordt verkregen.” Andere sterke punten van de nieuwe Snom IP-telefoons uit de 8xx serie zijn een groot, draaibaar IPS-beeldscherm en een dunne behuizing gemaakt van een hoogwaardige, antibacteriële kunststof.

De gebruikers hebben vrije keuze voor de firmware. Men kan kiezen voor Linux en Android. En natuurlijk kan, afhankelijk van het model, naar wens een camera worden toegevoeg.

Snom heeft daarmee laten zien dat het de tekenen van veroudering herkend. Het heeft dus besloten zichzelf (bijna) helemaal opnieuw uit te vinden. Van moderne IP telefoons tot intelligent office management systeem. De eerste toestellen van de Snom 8xx-serie komen vanaf december 2021 op de markt.

Mobiele versie afsluiten