Snom perfectioneert zijn C520-WiMi vergadersysteem

Het enige dat telt in succesvolle conference calls:  geluidskwaliteit

Snom, het wereldwijde topmerk voor moderne IP-telefonie, biedt met de C520-WiMi een krachtige, kosteneffectieve conferentieoplossing voor het mkb en de steeds populairder wordende Huddle Rooms.

Snom presenteerde het C520-WiMi vergadersysteem voor het eerst in het voorjaar van 2019. Tijdens de pandemie kwamen de vele pluspunten van de C520-WiMi in het praktische gebruik volgens Snom steeds duidelijker naar voren. Of het nu ging om het behouden van de sociale afstand tussen medewerkers in grote vergaderruimten zonder in te boeten aan transmissiekwaliteit, of om het vergroten van de flexibiliteit door het gebruik van het conferentieapparaat van Snom in het thuiskantoor. De C520-WiMi werd al snel een centraal onderdeel van de bedrijfscommunicatie.

Verdere verbetering

De uiteenlopende toepassingsscenario’s die door klanten werden gemeld en de daaruit voortvloeiende vereisten voor de technologie, waren voor de ontwikkelaars van Snom een stimulans om de toch al superieure technologie van de C520-WiMi nog verder te verbeteren.

Superieure prestaties en audiokwaliteit

De fabrikant heeft zijn eigen audiolaboratorium in Berlijn, dat is uitgerust met ’s werelds meest geavanceerde instrumenten voor geluidsoptimalisatie. En de fijnafstemming van de C520-WiMi heeft zijn vruchten afgeworpen. De prestaties en de audiokwaliteit van de C520-WiMi Ref.2 zijn volgens Snom namelijk superieur.

“Bij Snom staat de best mogelijke audiokwaliteit altijd centraal bij de ontwikkeling van eindpunten. Het geluidsontwerp van een telefoon is voor ons bijna een vorm van kunst. Om onze stem kristalhelder weer te geven, zonder haperingen en interferentiefactoren, is meer nodig dan alleen een luidspreker en een microfoon”, aldus Dusan Aleksic,  Hoofd Hardware Ontwikkeling bij Snom.

De C520-WiMi is bij de vakhandelaar verkrijgbaar voor een verrassend toegankelijke prijs. Het is en blijft volgens Snom de perfecte oplossing voor alle telefoongesprekken met meerdere deelnemers – vandaag meer dan ooit.

Wat is er verbeterd?

De technici van de Berlijnse fabrikant zijn er onder andere in geslaagd om de resultaten van de “TOSQA Score ” (Telecommunications Objective Speech Assessment) te verbeteren. De C510-WiMi bereikt nu consequent TMOS-waarden (TOSQA Mean Opinion Score) van 3 bij ontvangst en 3,5 met verzonden audiomonsters.

Duiding: in de telecommunicatie wordt 4,2 beschouwd als de maximaal haalbare waarde. De in de test gebruikte, tot wel 40 procent duurdere apparaten van andere merken, behalen steevast lagere resultaten.

De “Double Talk Performance” – met andere woorden, de mogelijkheid om gelijktijdig te verzenden en te ontvangen zonder verlies van signaalkwaliteit – kon eveneens significant worden verhoogd.

En niet in de laatste plaats werd de afspeelkwaliteit van de geïntegreerde full-duplex luidspreker verbeterd. Dit betekent dat de c520-WiMi Rev.2 in zowel het 3.4 KHz als het 7 Khz frequentiebereik grote stappen heeft gemaakt. Zelfs het outputvolume is verhoogd tot -2.75dB.

Bron: Snom

Mobiele versie afsluiten