Snom komt met M9B beacon-gateways

Snom introduceert de Bluetooth Low Energy M9B beacon-gateways. Dit zijn compact ontworpen zenders en ontvangers, die de locaties peilen van geregistreerde apparaten of ‘tags’ (zoals de Snom M9T) binnen een straal van 1 tot 15 meter. Snom maakt indoor tracking zo onderdeel van de communicatie-infrastructuur.

De vier antennes van de M9B maken dankzij beamforming een nauwkeurige realtime locatie van de tag mogelijk. Deze informatie sturen ze in realtime en versleuteld door via een DECT-dataverbinding naar het dichtstbijzijnde M900-basisstation. Gebruikers kunnen deze informatie gebruiken om bijvoorbeeld een reactie (alarm) te activeren. Of om op het display van de Snom-telefoon precies te zien waar welke tag of persoon zich bevindt.

Beyond VoIP

Snom integreerde onlangs reeds meerdere functies voor kantoorautomatisering in zijn toestellen. Nu brengt het bedrijf met deze beacon-gateways en tags de nieuwste ontwikkelingen voor nauwkeurige lokalisatie, diefstalbeveiliging en noodoproepen op de markt.

De M9B-beacons van Snom zijn energiezuinig dankzij de gebruikte BLE-standaard (Bluetooth Low Energy). Stroomvoorziening via zonnepanelen voor mobiel gebruik van beacons is daarmee een praktische optie, een oplader is inbegrepen bij de levering. Door het lage uitgestraalde vermogen hebben beacons ook geen invloed op bestaande infrastructuren zoals WLAN, DECT of mobiele communicatie. Zelfs medische apparaten blijven ongestoord.

Diverse toepassingsscenario’s

De mogelijkheden van deze technologie zijn volgens Snom divers en efficiënt. De beacon-systemen van Snom blijken overal inzetbaar waar live tracking of realtime lokalisatie- en alarmsystemen worden gebruikt. Ziekenhuizen en bejaardentehuizen hebben bijvoorbeeld baat bij een veilig en functioneel systeem voor de lokalisatie van mobiele apparaten, patiënten of verplegend personeel. Hetzelfde geldt voor mobiel materieel zoals vorkheftrucks en pallettrucks in de logistiek of op bouwplaatsen. Maar ook voor diefstalgevoelige inventaris in kantoorgebouwen, musea, hotels of winkels.

Specialisten van Snom begeleiden projectuitvoering

Snom noemt zijn eigen ontwikkelde en geoptimaliseerde beacon-technologie een professionele oplossing die volledig wordt aangepast aan de eisen van de klant. De implementatie van een beacon-infrastructuur is zelden kant-en-klaar, omdat bij dit soort installaties een zorgvuldige planning en integratie met de lokale omstandigheden nodig is. Daarom staan partners en specialisten van Snom klaar om de organisaties te adviseren en projecten te begeleiden van het eerste idee tot de oplevering.

Kijk hier voor meer informatie over de beacon-oplossingen van Snom.

Mobiele versie afsluiten