Snom biedt bediening Smart Office dankzij XML-apps

De IP-telefoons van Snom leveren al geruime tijd een belangrijke bijdrage aan de kantoorautomatisering. Of het nu gaat om het bedienen van rolluiken, slagbomen en deuren met een druk op de knop, of het zien of spreken van de koerier vanaf je bureau, alles is mogelijk met de toestellen van Snom – zowel in combinatie met geschikte IP-deurintercoms, als met de Snom PA1.

Terwijl de slimme woning vooral het domein is van gadgets, vinden slimme toepassingen steeds vaker hun weg naar kantoorgebouwen. Met de gratis firmware-updates kunnen gebruikers intelligente stopcontacten, radiatorregelaars, vochtigheids-, raam- en deursensoren en armaturen van bepaalde merken op afstand bedienen door de XML-apps rechtstreeks via de IP-telefoons te bedienen, net zoals je dat gewend bent met je eigen smartphone.

Integratie XML-apps

De integratie van XML-apps in IP-bureautelefoons biedt een aantal voordelen. Zo kunnen bijvoorbeeld financiële of nieuwsfeeds of het weerbericht worden opgevraagd. Gebruikers kunnen ook aangesloten IP-luidsprekers automatisch dempen of inschakelen.

“Wij vinden dat onze eindapparaten veel meer taken moeten (en kunnen) overnemen dan alleen zakelijke communicatie”, zegt Florent Aubert, Hoofd Productmanagement bij Snom Technology. “In het proces van de individualisering en automatisering in individuele kantoren en kantoorgebouwen willen we onze gebruikers een echte meerwaarde bieden – en dat geldt ook voor de Smart Office en onze Bluetooth beacons voor Real Time Locationing in combinatie met DECT”.

Andere hoogtepunten van de nieuwe firmware:

Voor meer informatie: https://service.snom.com/display/wiki/10.1.73.16+Release

Mobiele versie afsluiten