Siewert & Kau: het is tijd Intenso beter te leren kennen

microSD en batterijen aan het assortiment toegevoegd 

Distributeur Siewert & Kau Benelux heeft zijn portfolio uitgebreid met nieuwe producten van Intenso. Dit Duitse merk heeft op de thuismarkt een hoog marktaandeel, en ook in de Benelux groeien de naamsbekendheid en het marktaandeel. Freddy Oude Nijhuis van Siewert & Kau en Tim Steffen van Intenso spraken met ITchannelPRO over de nieuwe producten voor onze markt.

Freddy Oude Nijhuis (Siewert & Kau)Sinds 2014 bedient Siewert & Kau de Benelux vanuit een kantoor in Hengelo. Resellers kennen het bedrijf onder andere als leverancier van computercomponenten. “Daarvoor hebben we een breed assortiment gebaseerd op meerdere merken”, zegt Freddy. “We leveren zowel aan de landelijke retailers als aan computerspecialisten die zich bijvoorbeeld op gamers richten.”

De producten van Intenso passen perfect binnen het assortiment van Siewert & Kau, maar het merk mag wat Freddy en Tim betreft nog wel wat bekender worden in het kanaal, helemaal nu het portfolio verder wordt uitgebreid met producten waar veel vraag naar is.

Kwaliteit en lage RMA

Voordat die nieuwe producten aan de orde komen, vertelt Tim eerst iets over het bedrijf met het zwart-gele logo. “Intenso is 25 jaar geleden opgericht. We hebben kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel staan. Het gros van onze producten wordt in Duitsland ontworpen. Productie vindt vooral in Azië plaats, maar assemblage van bijvoorbeeld externe harde schijven gebeurt in Duitsland.”

Intenso is trots dat minder dan 1 procent van de uitgeleverde goederen als RMA terugkomt. “Dat percentage is extreem laag en laat zien dat onze focus op kwaliteit loont”, geeft Tim aan. “Bij elke fase voeren we meerdere controles uit, van ontwerp, via testruns, tot en met de gewone productie. Met eigen personeel en externe controleurs, in zowel de productielanden als hier in Duitsland bij aankomst van de goederen.”

Freddy haakt daarop in. “Wij zijn zeer te spreken over de kwaliteit van de geleverde goederen en de resellers zijn net zo tevreden. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de consument in geval van een garantie of retour. Maar zoals gezegd, is dat volume echt heel laag. En als er al iets aan de hand is, dan lost Intenso dat snel en zonder gedoe op. Je snapt wel waarom de naamsbekendheid in Duitsland zo hoog is.”

Goed imago

Intenso heeft een goed imago, mede omdat het al lang bezig is met duurzaamheid. Sinds 2022 zijn de verpakkingen al vrij van plastic. Tim: “We willen over de volle breedte van het assortiment minder afval, en bij plastic hebben we dat doel met 100% bereikt.” Door de verpakkingen kleiner te maken, neemt niet alleen de hoeveelheid afval af, maar kan ook de beschikbare schapruimte beter worden gevuld, zo weet Tim. “Door de kleinere verpakkingen en gestandaardiseerde afmetingen ziet een Intenso-schap er niet alleen strakker en aantrekkelijk uit, maar passen er nu zeven producten in plaats van vijf op een strekkende meter.”

Uitbreiding assortiment

Om Intenso bekender te maken bij resellers en eindklanten breidt Siewert & Kau het assortiment verder uit met geheugenkaartjes, SSD’s en batterijen. Dat laatste is een nieuw product voor Intenso. Tim: “We kregen van een paar grote retailers de vraag of we konden kijken naar batterijen. De meeste winkels hebben een A-merk en een huismerk. Het prijsverschil tussen die twee is zo groot dat er ruimte is voor een derde merk. Wij hebben dat gat nu gevuld met een product met een goede prijs en een constante kwaliteit.”

Freddy: “In de Benelux is dat gat tussen huismerk en A-merk batterijen eveneens duidelijk zichtbaar. Navraag in het kanaal leerde dat men er ook hier wel een derde merk bij wil. Dus daarom voeren wij nu batterijen van Intenso.” Bij geheugenkaartjes heeft de klant vaker de keuze tussen meerdere A-merken met dito prijsstelling en een minder bekend merk. De prijs-kwaliteitsverhouding van Intenso biedt ook hier retailers de mogelijkheid hun assortiment uit te breiden met een product waar echt vraag naar is.

SSD’s

Externe SSD’s zijn het derde nieuwe Intenso-product dat Siewert & Kau meer onder de aandacht gaat brengen. De markt voor externe SSD’s komt nu in beweging, want de prijzen van flash-storage zijn hard gedaald. Tim: “Externe HDD’s worden echt verdrongen door SSD’s. Het HDD-aanbod wordt zichtbaar kleiner, terwijl de vraag naar opslag toeneemt. Nu is het moment voor resellers om op de trein te springen, Intenso beter te leren kennen en net als Siewert & Kau de geheugenkaartjes en batterijen SSD’s aan het assortiment toe te voegen.”

Meer weten over de merken van Siewert en Kau? Neem dan contact op via telefoon 074 782 05 10 of mail naar verkoopbenelux@siewert-kau.com.

(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nr 02)

Mobiele versie afsluiten