Semtech Corporation voltooit overname van Sierra Wireless

Semtech Corporation heeft de overname van Sierra Wireless in een all-cash transactie afgerond. Het nieuwe bedrijf heeft een totale ondernemingswaarde van ongeveer US$1,2 miljard.

Semtech-Sierra-Wireless-deal-close-press-web2Deze transactie verdubbelt bijna de jaarlijkse inkomsten van Semtech en voegt ongeveer US$100 miljoen toe aan terugkerende IoT Cloud diensten met hoge marges. Semtech verwacht dat de overname onmiddellijk zal bijdragen aan de non-GAAP EPS en binnen 12-18 maanden na afronding US$40 miljoen aan operationele synergieën zal genereren.

“Sierra Wireless brengt bijna 30 jaar leiderschap in cellulair IoT en een sterke en diverse device-to-Cloud IoT-oplossingen portfolio. Gecombineerd met Semtech’s LoRa-enabled end nodes, geloven we dat we zeer goed gepositioneerd zijn om een zeer gedifferentieerd, end-to-end platform te leveren om de transformatie naar een slimmere, meer duurzame planeet mogelijk te maken,” zei Mohan Maheswaran, Semtech’s president en chief executive officer.

“Ons gecombineerde bedrijf zal een sterke expertise hebben in hoge bandbreedte cellulaire connectiviteit, ultra-low power LoRa connectiviteit, IoT software en diensten. Het beschikt over uitgebreide kennis van IoT hardware,  software kanalen en verticale markten. Wij geloven dat Semtech in een unieke positie verkeert om een sterk productportfolio en servicemodel te leveren aan klanten in de sterk groeiende IoT-segmenten.”

Tom Mueller van Sierra Wireless wordt executive vice president van de IoT System Products Group, die de bestaande LoRa-producten business van Semtech omvat. Ross Gray wordt vice-president van de IoT Connected Services Group. Pravin Desale wordt binnen Semtech senior vice-president van IoT Engineering en zal de productontwikkeling van onze nieuwe systemen en oplossingen aansturen.

(bron)

Mobiele versie afsluiten