‘Seeds for The Future’ zorgt voor veel inspiratie

Vijftig universitaire studenten namen deel aan de Techweek ‘Seeds for The Future’ 2022 bij Huawei Nederland in Rijswijk. Zij kregen een exclusief programma kosteloos aangeboden omdat Huawei gelooft in de kracht van ICT-talent ontwikkelen, kennisuitwisseling verbeteren en meer interesse genereren voor de ICT-industrie. Het Seeds for the Future-programma is Huawei’s wereldwijde talentenontwikkelingsprogramma.

Onder de deelnemende studenten werd de behoefte ingevuld om nieuwe contacten en inspiratie op te doen door de onderlinge ervaringen van de Techweek te delen. Dit bleek tijdens de diverse (netwerk)bijeenkomsten waar de onlinesessies en diverse lezingen ter sprake kwamen. Tevens hielden de studenten innovatieve pitches. Hierin kwamen de combinatie van digitalisering met maatschappelijke onderwerpen als schuldhulpverlening, ouderenzorg en voedselverspilling naar voren.

Aftrap

De aftrap van ‘Seeds for The Future’ werd gegeven door CEO Mr. Wentao Zhang, die de universitaire studenten persoonlijk welkom heette. Hij vertelde over de organisatie van Huawei, de visie van het bedrijf en deelde een aantal persoonlijke ervaringen.

Synergie

Maarten Steinbuch, hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven, gaf een boeiende lezing. Aangezien Steinbuch de universiteit beschouwt als een plaats voor innovatie en een hotspot voor co-creatie, ontstond er tussen hem en de deelnemers aan ‘Seeds for The Future’ een aansprekende synergie. Hij bracht de mede door hem ontwikkelde robots ter sprake. Met zijn onderzoek naar robots voor de zorgsector en creativiteit vertelde hij een aantal spraakmakende anekdotes. Zo is zijn team diverse keren wereldkampioen met voetballende robots geworden.

Praktijk

Tessa Steenkamp, urban interaction designer, nam met haar achtergrond in interaction design en stedenbouwkunde, de studenten in een lezing mee in praktijkvoorbeelden in de ruimtelijke ordening van steden en van projecten waaraan zij werkte.

Bezoek

Ook werd een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam gebracht waar een lezing over Artificial Intelligent plaatsvond. Hier liet men zien hoe je dit kon gebruiken in combinatie met het renoveren van ‘De Nachtwacht’.

Mobiele versie afsluiten