Searchlight Capital Partners neemt Mitel over

searchlight-capital-partners-neemt-mitel-over

Mitel heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname door een investeerdersgroep onder leiding van dochterondernemingen van Searchlight Capital Partners in een all-cash transactie ter waarde van ongeveer 2 miljard dollar, inclusief de nettoschuld van Mitel. De aandeelhouders van Mitel ontvangen na de voltooiing van de overname 11,15 dollar per aandeel cash.

De raad van bestuur van Mitel heeft unaniem bepaald dat de transactie in het beste belang is van Mitel en eerlijk is voor de aandeelhouders van het bedrijf, en zal de aandeelhouders aanbevelen de overeenkomst goed te keuren. Terry Matthews, medeoprichter en chairman van Mitel: “Mitel is al 45 jaar succesvol vanwege aanhoudende innovatie en niet-aflatende aandacht voor het leveren van aandeelhouderswaarde. Onze Raad heeft vastgesteld dat deze transactie bij de afsluiting onmiddellijke, significante en zekere contante waarde zal opleveren voor onze aandeelhouders. Het bevestigt ook de enorme waarde en het marktleiderschap van Mitel. We denken dat deze transactie Mitel extra flexibiliteit zal bieden als een privébedrijf om de ‘move-to-the-cloud’-strategie van het bedrijf na te streven.”

Searchlight, een toonaangevende particuliere beleggingsonderneming met investeringen in Noord-Amerika en Europa, zoekt partnerships voor haar fondsen bij toonaangevende bedrijven. Searchlight is tevens investeerder in IT-bedrijf RackspaceLees hier in welke ondernemingen Searchlight Capital Partners nog meer investeert.

Mobiele versie afsluiten