Samsung: recordomzet en 6 procent stijging smartphoneomzet

Samsung heeft nieuwe kwartaalcijfers gepresenteerd. De kwartaalomzet van Samsung kwam 59 procent hoger uit dan vorig jaar vanwege gestegen verkopen van geheugenchips en consumentenproducten. De kwartaalomzet van de smartphonedivisie kwam 6 procent hoger uit dan vorig jaar, onder andere vanwege de Note20.

Samsungs kwartaalomzet uit IT & Mobile communications, waar de smartphoneverkoop onder valt, kwam uit op 29,81 biljoen Koreaanse won, omgerekend 22,4 miljard euro. Dat is een stijging van 6,1 procent tegenover vorig jaar en een toename van 51 procent in vergelijking met het vorige kwartaal. Die laatste stijging komt door de introductie van de Galaxy Note20 en Z Fold2 en door een herstel van de vraag naar ‘modellen voor de massa’, zoals de Galaxy A en M. Volgens Samsung hielpen verbeterde verkopen van tables en wearables ook bij de omzetstijging.

Samsung verwacht zwakkere verkopen

Samsung verwacht voor het huidige kwartaal zwakkere verkopen door onder andere toegenomen concurrentie, waarmee het bedrijf waarschijnlijk vooral op de komst van de iPhone 12 doelt. Het bedrijf wil volgend jaar zijn verkopen uitbreiden door meer verschillende Galaxy S- en Note-modellen te introduceren en de concurrentiepositie van vouwbare smartphones te verbeteren, waarmee het bedrijf waarschijnlijk op prijsverlagingen voor deze categorie doelt.

Meer omzetcijfers

De omzet van de Display Panel-divisie daalde met 21 procent, maar door de gestage toename van de smartphoneverkopen verwacht Samsung dat de resultaten uit de verkopen van schermpanelen gaan verbeteren. De omzet uit Consumer Electronics steeg wel, door gestegen tv-verkopen. Ook de kwartaalomzet van de halfgeleiderdivisie steeg, met 7 procent. De omzet uit geheugen nam toe door de gestegen pc- en smartphoneverkopen en het thuiswerken. De Foundry Business behaalde zijn hoogste kwartaalomzet tot nu toe door onder andere een gestegen vraag naar chips voor high-performancecomputing.

Totale kwartaalomzet

Samsungs totale kwartaalomzet kwam uit op omgerekend 50,3 miljard dollar, dat is een stijging van 8 procent tegenover vorig jaar en niet eerder haalde Samsung naar eigen zeggen zo’n hoge kwartaalomzet. Voor het huidige kwartaal verwacht Samsung lagere resultaten door onder andere een zwakkere vraag naar geheugenchips voor servers en toegenomen concurrentie bij smartphones en consumentenelektronica.

Bron: Samsung

Mobiele versie afsluiten