Samenwerking MCS en Kerlink voor ‘private sensor’ IOT-infrastructuur

smart iot

Het Franse Kerlink en het Rotterdamse MCS hebben een overeenkomst getekend om Internet of Things te gaan herdefiniëren op basis van LoRa-technologie. LoRa (Long Range) is een nieuwe technologie die toepassingen mogelijk maakt die voorheen niet haalbaar waren.

LoRa is daarmee een belangrijke grote stap om de ontwikkelingen van Internet of Things te versnellen. Er wordt gebruik gemaakt van het LoRaWAN-protocol, een protocol voor draadloze netwerken, dat speciaal is ontwikkeld om aan de hoge eisen van Internet of Things te kunnen voldoen. Via LoRa kunnen sensoren hun data gemakkelijk op lange afstand naar het internet verzenden of kunnen apparaten vanaf het internet opdrachten krijgen. Doordat de LoRa-sensoren zeer weinig stroom en data gebruiken, maakt LoRa het in de toekomst mogelijk miljoenen sensoren kostenefficiënt te verbinden met internet. Organisaties kunnen hiermee hun dienstverlening en bedrijfsprocessen verbeteren, kosten verlagen of zelfs nieuwe verdienmodellen ontwikkelen.

MCS gaat, gezien de impact van deze innovatie, haar kennis en kunde aanwenden om een leidende positie te nemen in de implementatie van Private LoRa.  Met een Private LoRa-netwerk kan een bedrijf of gemeente plaatselijk LoRa-dekking creëren, zodat in deze omgeving allerlei sensoren gemonitord kunnen worden, zonder SIM-abonnementskosten of stroomvoorziening van de zenders. MCS zal de Kerlink LoRa IoT Base stations, als onderdeel van de Private LoRa-infrastructuur, gaan leveren aan haar partnerkanaal.

Yann Bauduin, Sales Engineer Kerlink vertelt: “Met MCS hebben we een Partner gevonden in de Benelux die jarenlange ervaring heeft op het gebied van Internet of Things, Machine-to-Machine en radio-engineering. Deze unieke combinatie is zeldzaam, maar wel noodzakelijk om de Kerlink LoRa produkten succesvol te kunnen ondersteunen. We zijn dan ook verheugd dat we deze samenwerking kunnen starten.”

John van Nijnatten, directeur MCS voegt daar aan toe: “LoRa past binnen onze strategie om totaalleverancier te zijn voor Internet of Things-oplossingen. Het is bovendien onze overtuiging dat LoRa de snelgroeiende Internet of Things-markt verder zal openbreken. Business cases die eerst niet haalbaar waren worden in één keer wel mogelijk, waardoor er volop kansen liggen voor onze partners.”

Op 5 november in Blijdorp, Rotterdam zal de officiële introductie plaatsvinden tijdens de MCS Partnerdag.

Mobiele versie afsluiten