Samenwerking DNA Services, Fresh IT Services en Progent

managementinformatie door datavisualisatie met Power BI

DNA servicesDe Nederlandse softwarebedrijven DNA Services B.V., Fresh IT Services B.V. en Progent B.V. kondigen een nieuwe samenwerking aan die zorgt voor nog meer toegevoegde waarde. Het partnership richt zich op datavisualisatie met behulp van Microsoft Power BI waarbij concrete managementinformatie getoond wordt in dashboards. Als onderdeel van deze samenwerking heeft Progent een datawarehouse ingericht waardoor Fresh IT Services aan FreshERP-gebruikers standaard dashboards kan aanbieden. Bovendien zal DNA Services de dashboards aanbieden aan haar Uniconta ERP-klanten.

Hans de Wit, Commercieel Directeur & Co-Owner van DNA Services & Fresh IT Services, over het nieuwe partnership: “De laatste jaren is ons ecosysteem van business partners behoorlijk gegroeid. Progent is een toonaangevende partner op het gebied van Power BI en datawarehousing, gespecialiseerd in het leveren van op maat gemaakte dashboards. Vanuit DNA zien wij veel potentie in onze samenwerking bijvoorbeeld voor onze FreshERP en Uniconta-klanten. In samenwerking met Progent zijn aangepaste dashboards ontwikkeld die naadloos integreren met bestaande systemen. Dit stelt de klanten in staat om een allesomvattend beeld te krijgen van hun bedrijfsprestaties en -processen. Dankzij de expertise van Progent krijgen onze klanten waardevolle inzichten in verkoopgegevens, voorraadbeheer, klantgedrag en andere cruciale aspecten van hun bedrijfsvoering. Hierdoor kunnen ze nu strategische beslissingen nemen op basis van actuele en feitelijke gegevens.”

Mark Verloop, Owner van Progent, licht toe: “In de afgelopen jaren hebben wij ons ontwikkeld tot specialisten in Power BI en hebben we prachtige projecten gerealiseerd op het gebied van datavisualisatie. Hierbij kun je denken aan handelsbedrijven, productiefirma’s, logistiek dienstverleners en handelsbedrijven in aardappelen, groente en fruit (AGF). Wij kennen DNA al jaren als een betrouwbare ITpartner met een groeiende klantenbase en zijn trots op dit partnership. Samen zijn we in staat om klanten te ondersteunen in hun bedrijfsvoering waardoor zij hun data maximaal kunnen benutten!”

In de achterliggende periode is door betrokken partijen geïnvesteerd in het opzetten van koppelingen met de ERP-software én een datawarehouse. Hierdoor kunnen klanten eenvoudig worden bediend met standaard dashboards waarbij klantspecifieke data altijd actueel wordt gepresenteerd. Daarnaast kunnen dashboards op maat worden ontwikkeld aan de hand van specifieke klantwensen.

 

Over DNA Services B.V. & Fresh IT Services B.V.

DNA Services B.V. is een zelfstandig IT-bedrijf met 30 medewerkers en gevestigd in Hendrik-IdoAmbacht. Door autonome groei en vanwege enkele strategische overnames bedient DNA steeds meer klanten. In 2022 heeft DNA de FreshERP-software overgenomen. Vanuit Fresh IT Services B.V. wordt deze software aangeboden aan bedrijven in de aardappel, groente- en fruitsector (AGF). Daarnaast is DNA in Nederland de grootste reseller van Uniconta ERP-software. Naast ERP-software worden klantspecifieke applicaties ontwikkeld en onderhouden.Het IT-bedrijf uit Zuid-Holland heeft 30 jaar ervaring en beschikt over krachtige referenties binnen diverse branches zoals AGF, Food, Productie, Groothandel, Transport, Agriculture, Horticulture en Fashion.

Tevens beschikt het bedrijf over een uitgebreid ecosysteem van business partners waarmee het intensief samenwerkt. DNA ontzorgt bedrijven niet alleen op het gebied van software maar ook op het gebied van systeem, netwerk- en werkplekbeheer. Cybersecurity is één van de actuele speerpunten van het bedrijf. Meer informatie: www.dnaservices.nl en www.fresherp.nl.

Over Progent

Progent, gevestigd in Zwijndrecht, is sinds 2018 actief op het gebied van Power BI, Data Warehouses en Narrow Casting. Ondernemers hebben inzicht nodig om vooruit te kunnen gaan. Dit kan alleen wanneer er informatie beschikbaar is. Informatie over hoe de onderneming nu presteert, maar misschien nog wel belangrijker: informatie over het toekomstperspectief van de onderneming. Progent helpt ondernemers om alle verzamelde data om te zetten in bruikbare inzichten, om zo keuzes te kunnen maken voor de onderneming.

Om van bovenaf naar de onderneming te kunnen kijken en om vervolgens weer vooruit te kijken. Progent heeft inmiddels veel ervaring in de AGF, bouw, handel en transport sector. Maar niet alleen ondernemers in deze sectoren hebben inzicht nodig over hun bedrijfsvoering. Progent is van mening dat iedere ondernemer in één oogopslag moet kunnen beschikken over de belangrijkste cijfers van zijn organisatie. Daarom is iedere klant met een datavraagstuk welkom bij ons. Meer informatie: www.progent.nl

(op de foto v.l.n.r. Mark Verloop, Daan Verloop en William Verhoeven van Progent, Hans de Wit en Dirk-Willem Huisman)

Mobiele versie afsluiten