RoboRana richt pijlen op Nederlandse bouw- en zorgsector

Commercieel adviseur Edwin Kennedy versterkt team van de hyperautomationspecialist

RoboRana heeft als specialist op het gebied van robotic process automation (RPA) en hyperautomation al een sterke basis in de financiële en dienstverleningssector. Het bedrijf ziet echter nog veel potentieel voor het vergroten van efficiëntie in specifiek de bouw- en zorgsector, en wil ook in Nederland uitgroeien tot een begrip op vlak van intelligent process automation. Om die ambities waar te maken stelt het bedrijf Edwin Kennedy aan als nieuwe commercieel adviseur. 

RoboRanaHet van oorsprong Belgische RoboRana is een van de groeibedrijven in de schoot van de Cronos Groep, een van de grootste IT service providers in de Benelux. In 2020 opende RoboRana haar eerste Nederlandse vestiging in Woerden (Utrecht). Bij de scale-up werken inmiddels 85 mensen, verspreid over vier kantoren en acht dochterondernemingen.

Groeipotentieel

Na een reeks succesvolle projecten in de financiële wereld en voor de Nederlandse publieke sector, focust de automatiseringsspecialist nu op de bouw- en zorgsector. Roel Hoeks, managing partner van RoboRana in Nederland, benadrukt het potentieel van automatisering in de bouwsector.

“Administratief beheer in de Nederlandse bouwwereld kan veel efficiënter, maar dat wordt niet altijd gezien. Bedrijven verliezen veel tijd met het handmatig invoeren of overtypen van data, terwijl een computer dit foutloos en snel kan overnemen. Hierdoor krijgen medewerkers de handen vrij voor het interessante en meer uitdagende werk”, zegt Hoeks.

Beproefd resultaat

Dat tijdwinst door middel van automatisering geen wensdenken is, bewees RoboRana vorig jaar al met een ‘statusrobot’ voor Logchies Renovatie & Onderhoud. Dankzij deze RPA-oplossing verliest Logchies niet langer tijd aan het handmatig invoeren van projectdata in interne en externe systemen. Met de keuze voor RPA toont Logchies zich als één van de pioniers van automatisering en transparantie in de Nederlandse bouwsector. 

Sectoren onder druk

Naast de bouw- en vastgoedsector zijn er verscheidene andere sectoren die onder druk staan. Om die nog beter te bereiken en haar ambities kracht bij te zetten stelde RoboRana recentelijk een nieuwe commercieel adviseur aan. Edwin Kennedy, die zijn strepen o.a. verdiende The Data Center Group, Sentia en SalesPulse, wijst met nadruk naar de zorg als een sector met veel potentieel voor automatisatie. “Iedereen weet dat het zorgpersoneel in ons land onder enorme druk staat. Er is simpelweg te weinig mankracht om alle patiënten te bedienen. We zien al experimenten met fysieke zorgrobots, maar het zou ook een hoop schelen als ziekenhuizen en andere instellingen hun repetitieve, administratieve werk zouden automatiseren. Daarin kruipt namelijk veel tijd, die beter besteed kan worden aan de verzorging van de patiënt. Digitale robots zijn in staat het personeel op dit vlak te ontlasten.”

RoboRana bleek voor Kennedy de juiste partij om mee in zee te gaan: “RoboRana is een jong en ambitieus bedrijf met veel kansen, waar ik zeker mijn ei kwijt kan. Het persoonlijke contact, de snelle manier van werken en de innovatie in deze snel vernieuwende sector spreekt mij enorm aan.”

RoboRana groeit verder

Naast Kennedy zoekt RoboRana voor haar Nederlandse vestiging ook low-code engineers en ICT-ers met ervaring, om het snel groeiende team te versterken. Hierdoor hoopt het bedrijf haar expertise nog verder uit te bouwen, met name in sectoren waar het potentieel van RPA nog niet volledig benut wordt. Zo hoopt RoboRana ook in Nederland een begrip in intelligent process automation te worden.

 

https://roborana.nl/.

Mobiele versie afsluiten