RingCentral wordt exclusief UCaaS-partner van Mitel

RingCentral, Inc. en Mitel hebben dinsdagavond Nederlandse tijd een strategisch partnerschap aangekondigd. Mitels wereldwijde klantenbestand wordt daarbij gemigreerd naar het Message Video Phone cloudcommunicatieplatform van RingCentral.

exclusieve UCaaS-partner

RingCentral_Mitel

Als onderdeel van deze overeenkomst wordt RingCentral de exclusieve UCaaS-partner van Mitel. Het biedt de klanten een next gen cloud-communicatieplatform. Mobile-first, hoge betrouwbaarheid en beveiliging, rijke functionaliteit en brede integratie van bedrijfsapps. Mitel blijft klanten ondersteunen op zijn MiCloud Connect-platform. In samenwerking met RingCentral biedt het alle klanten een naadloos pad naar RingCentral’s MVP.

“We zijn verheugd om de marktleidende UCaaS-oplossing naar onze klanten en channelpartners te brengen met RingCentral als onze exclusieve UCaaS-partner,” zegt Tarun Loomba, chief executive officer bij Mitel. “Dit partnerschap bevordert onze strategie om communicatie te leveren aan onze klanten en hen een duidelijk en flexibel pad voor de toekomst te bieden.”

Naadloze migratie

CloudLink, een innovatief cloudplatform dat klanten in staat stelt hun on-premises infrastructuur te integreren met moderne cloudapplicaties, zal Mitel-klanten in staat stellen hun bestaande on-premises PBX-mogelijkheden te benutten via de RingCentral-applicatie. Deze use-case biedt een naadloze migratie naar volledige cloud-adoptie.

“We brengen het beste van Mitel en RingCentral samen om klanten de juiste communicatie- en samenwerkingsoplossingen te bieden voor hun behoeften”, zegt Vlad Shmunis, oprichter, voorzitter en chief executive officer van RingCentral. “We zijn verheugd dat we klanten nu een flexibel en gedifferentieerd digitaal transformatiepad kunnen bieden.”

Financiële voorwaarden

RingCentral zal Mitel 650 miljoen dollar betalen voor het intellectuele eigendomsrechten en patenten. De bestaande investeerdersgroep van Mitel, geleid door Searchlight zal voor 200 miljoen dollar aandelen RingCentral verwerven.

Product en go-to-market

Het product zal de merknaam RingCentral MVP blijven dragen. Productverbeteringen die gebruikmaken van gezamenlijke technologieën, te beginnen met Mitel-telefoon- en apparaat ondersteuning voor RingCentral MVP, zijn gepland voor de eerste helft van 2022.

 

(bron)

Mobiele versie afsluiten