Richard Koenders van Frontier: ‘Vol inzetten op SD-WAN van Peplink’

Frontier Computer Corp. is distributeur van SD-WAN-netwerken met de producten van Peplink. De keuze voor Peplink is vol overtuiging gemaakt, zegt managing director Richard Koenders als hij spreekt over de potentie van deze combinatie.

Frontier-400Frontier Computer Corp. is sinds 2014 Certified Peplink-distributeur voor Europa en Engeland. Samen met Frontier US, het hoofdkantoor in de Verenigde Staten, is het de grootste distributeur van Peplink ter wereld. Frontier bestaat overigens al sinds 2002 en is een volle dochter van het Amerikaanse Frontier Computer Corporation. Het bedrijf expandeert snel. De missie is het productportfolio van Peplink als value added distributeur in de markt zetten en gebruikers via de kanaalpartners ondersteunen.

Als we Richard vragen wat het bedrijf zijn klanten te bieden heeft, is het antwoord helder: “Peplink staat voor onberispelijke connectiviteit. Daarmee bedoelen we betrouwbare en zakelijke connectiviteit voor elke toepassing. Onze partners kiezen bewust voor de infrastructuur van Peplink, omdat hun klanten vragen om hoogwaardige, betrouwbare infrastructuur. Bovendien is Peplink een sterke technologie gedreven organisatie die door Frontier wordt ondersteund met adequate kennis over distributie en promotie. Een ijzersterk team is het resultaat.”

SD-WAN als navelstreng

De SD-WAN-oplossingen van Peplink worden gebruikt op de meest uiteenlopende plekken en sectoren. “Peplink heeft gepatenteerde technologie om verbindingen stabiel actief te houden”, zegt Richard. “Hiertoe worden internetverbindingen via kabel, 4G en 5G, wifi en zelfs satelliet ondersteund. Dat is relevant voor sectoren zoals het (internationale) wegtransport, de scheepvaart, de civiele hulpverlening in de veiligheidsregio’s, defensie maar ook de landbouw. Deze bedrijfstakken hebben behoefte aan hoge mobiliteit in gebieden met weinig opstelpunten.”

Om overal dekking te garanderen, ondersteunt Peplink vrijwel elk type connectiviteit, inclusief Starlink-satellieten. Het concept is krachtig omdat Peplink automatisch steeds de betrouwbaarste verbinding selecteert en zonder service-onderbreking schakelt. De rekenkracht daarvoor komt uit een client in een datacenter.

Naadloos schakelen

Het schakelen tussen de verbindingen gaat ongemerkt voor de gebruiker. Het systeem bewaakt continu de openstaande diensten en selecteert steeds de beste verbinding op basis van ingestelde parameters. Alle SD-WAN-verbindingen lopen tijdens het schakelen onberispelijk door. “Omdat Peplink een brede ondersteuning heeft voor alle soorten hardware en toepassing, is een netwerk altijd te realiseren conform de wens van de klant”, zegt Richard. “Het is ook voor onze partners een mooi product. Wij zetten ervaring en passie in voor ons succes, waardoor we uiteindelijk de nummer 1 connectiviteitsspecialist in de SD-WAN-markt willen worden. Maar bovenal hebben we een missie om bedrijven te ondersteunen met de inzet van SD-WAN voor het behalen van hun bedrijfsdoelen.”

Marktsegmenten

Peplink levert alle componenten die voor een SD-WAN noodzakelijk zijn en Frontier houdt deze ruim op voorraad. Zo kan er altijd snel worden geleverd. Frontier is naar eigen zeggen de grootste voorraadhoudende distributeur en borgt daarmee de zekerheid van snelle leveringen. Vanuit het kantoor in Nijmegen en de hub in het Verenigd Koninkrijk staat steeds een team van zo’n twintig specialisten klaar om de partners te ondersteunen. Het is volgens Richard aan de kanaalpartners om te kiezen voor een levering met een passend servicecontract of zelfs een complete managed service. “De klant bepaalt wat hij afneemt. Ongeacht welke serviceoptie een klant kiest, de kwaliteit en bedrijfszekerheid zijn altijd op een hoog niveau. Dit is vooral omdat het systeem potentiële verbindingsproblemen detecteert en de operators hierover vooraf waarschuwt. Door het krachtige concept is het bij uitstek geschikt voor missiekritieke toepassingen.”

Oog op de toekomst

Momenteel heeft Frontier in Nederland ruim 200 partners die het product aan klanten leveren. De afnemers van het concept zitten in tal van marktsegmenten, maar er is nog ruimte voor groei. Zo is de grootzakelijke markt een sector die nog meer aandacht verdient. Een actiepunt voor de toekomst. Het redundant implementeren van verbindingen verhoogt de bedrijfszekerheid, zodat kritieke infrastructuur van bijvoorbeeld ziekenhuizen nooit verstoken blijft van een betrouwbare verbinding. Richard: “Wij zijn er zeker van dat we elke klant van de betrouwbaarste IP-verbinding kunnen voorzien. De kwaliteit van het Peplink-concept garandeert dit. Het is nu aan ons om het merk ook te promoten in sectoren waar we minder bekend zijn.”

Meer weten over Frontier en Peplink? Neem dan contact op met Richard Koenders via 024 366 00 12 of mail naar richard@frontierbv.com.

Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 4

Mobiele versie afsluiten