Reuzado vernietigt data op locatie

Reuzado ICT Services breidt de dienstverlening uit met 100 procent veilige, gecertificeerde datavernietiging op locatie. “We spelen zo in op de groeiende vraag naar maatwerkoplossingen”, zegt mede-eigenaar Fulco Rouwhorst.

reuzado schreddervrachtwagen-400Reuzado is in 2004 opgericht in Halfweg en is gespecialiseerd in de in- en verkoop van gebruikte ICT-goederen en in het vernietigen van data. Inmiddels is het een bedrijf waar zowel ICT-dienstverlening als de opkoop van gebruikte hardware centraal staan. Een belangrijke dienst aangezien data behoort tot de meest waardevolle bezittingen van bedrijven.

Reuzado vernietigt data 100 procent veilig en gecertificeerd, zowel op de eigen beveiligde vernietigingslocatie en nu dus ook in de beveiligde shredderwagen bij klanten voor de deur. “Zelfs de minuscule, onbruikbare snippers die overblijven na het vernietigen van de datadragers worden zoveel mogelijk op duurzame wijze gerecycled”, zegt Fulco. “Tot nu toe verzamelden we de hardware op de klantlocatie in afsluitbare containers en vervolgens – uiteraard beveiligd en gecertificeerd. Daarna vernietigden we de data en/of datadrager achter slot en grendel voltooid. Vanaf nu is het tevens mogelijk dit proces op locatie te laten plaatsvinden.”

Op locatie

Reuzado is Esperanto voor ‘hergebruik’ en heeft een team van 35 medewerkers, een warehouse van 2.000 m² en een eigen wagenpark. Reuzado staat voor transparante communicatie, glasheldere offertes en veilige datavernietiging. Met de vernietiging van data en datadragers op locatie gaat het bedrijf nu dus een stap verder. Sinds november is het mogelijk dat deze op het terrein van de klant worden vernietigd. “Deze optie maakt transport overbodig”, zegt Fulco. “Voor bepaalde branches is dat een must. Klanten, of een bevoegde controleur, kunnen nu ter plekke vaststellen dat de datadragers en daarmee de data definitief is vernietigd.”

De mobiele unit voor de vernietiging van data is een eigen ontwerp van Reuzado. De vrachtwagen heeft een vaste chauffeur en is voorzien van een complete inrichting voor het in ontvangst nemen van de datadragers en het scannen en het vernietigen ervan. Iedere stap in dat proces wordt uiteraard vastgelegd. Van elke vernietigde datadrager ontvangt de klant een vernietigingsbewijs met serienummer.

Certificeringen en MVO

Alle werkzaamheden worden verricht conform DIN 66399, Reuzado vernietigt tot klasse 5. Het bedrijf is ISO 9001 gecertificeerd. Op dit moment wordt gewerkt aan zowel de certificeringen ISO 14001 en ISO 27001 als Weeelabex / Cenelec 50625. Reuzado garandeert klanten hoe dan ook dat de vernietiging 100 procent veilig en volledig heeft plaatsgevonden, vertelt Fulco. “Of het nu gaat om datavernietiging op onze locatie of bij een klant, het zijn onze eigen medewerkers die het werk uitvoeren. Van de datadragers blijft niets anders over dan snippers. Elke stap wordt gedocumenteerd. Het mooie is dat opdrachtgevers het proces nu ook op eigen locatie kunnen bijwonen.”

Over Reuzado

Reuzado is in  2004 opgericht voor de in- en verkoop van gebruikte ICT-goederen. Inmiddels is het een bedrijf waar zowel ICT-dienstverlening als de opkoop van gebruikte hardware centraal staat. Reuzado is ook specialist voor het vernietigen van data. Data behoren tot de meest waardevolle bezittingen van een bedrijf. Bij Reuzado snappen we dat als geen ander, daarom zijn we de juiste partner. Wij vernietigen data 100% veilig en gecertificeerd. Zowel op onze beveiligde vernietigingslocatie, als bij u voor de deur in onze beveiligde shredderwagen.

Sinds de oprichting staat de maatschappij hoog op de agenda bij Reuzado. Recycling en circulair ondernemen zijn vaste bestanddelen van onze bedrijfsfilosofie.

 

Transparant

Meer weten over mobiele datavernietiging of de andere diensten van Reuzado ICT Services? Neem dan contact op via +31 (0)23 551 98 21. De medewerkers leggen graag uit wat er mogelijk is. Reuzado staat voor transparante communicatie, glasheldere offertes en 100% veilige datavernietiging.

 

 

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 4)

Mobiele versie afsluiten