Reuzado introduceert datavernietiging op locatie

Reuzado ICT Services breidt de dienstverlening uit met 100% veilige, gecertificeerde datavernietiging op locatie. Daarmee speelt de specialist uit Halfweg in op de groeiende vraag naar maatwerk oplossingen.

Datavernietiging

Reuzado is gespecialiseerd in het veilig inzamelen, vervoeren en vernietigen van data en datadragers. Elke stap in dat proces voldoet aan strenge eisen, is 100% beveiligd en milieuvriendelijk. Zelfs de minuscule, onbruikbare snippers die overblijven na het vernietigen van de datadragers worden zoveel mogelijk op duurzame wijze gerecycled. Tot nu toe werd de hardware op de klantlocatie verzameld in afsluitbare containers en vervolgens – uiteraard beveiligd – opgehaald door Reuzado. Daarna werd de gecertificeerde vernietiging van data en/of datadrager achter slot en grendel voltooid. Vanaf nu is het tevens mogelijk dit proces op locatie te laten plaatsvinden.

Op locatie

Met de vernietiging van data en datadragers op locatie gaat Reuzado weer een stap verder. Per direct is het mogelijk dat deze worden vernietigd op het terrein van de klant. Deze optie maakt transport overbodig. Dat is voor bepaalde branches een must. De klant, of een bevoegde controleur, kan ter plekke vaststellen dat de datadragers en daarmee de data definitief zijn vernietigd.

De mobiele unit voor de vernietiging van data is een eigen ontwerp van Reuzado. De vrachtwagen is voorzien van een complete inrichting voor het in ontvangst nemen van de datadragers, het scannen en het vernietigen. Iedere stap in dat proces wordt uiteraard vastgelegd. Van elke vernietigde datadrager ontvangt de klant een vernietigingsbewijs met serienummer. Daarmee garandeert Reuzado dat de vernietiging 100% veilig en volledig heeft plaatsgevonden.

Of het nu gaat om datavernietiging bij Reuzado of op klantlocatie, het werk wordt altijd uitgevoerd door eigen medewerkers. Van de datadragers blijft niets anders over dan snippers. Elke stap wordt gedocumenteerd. De opdrachtgever kan bovendien het proces bijwonen op de eigen locatie.

Certificeringen en MVO

Alle werkzaamheden worden verricht conform DIN 66399, Reuzado vernietigt tot klasse 5. Het bedrijf is ISO 9001 gecertificeerd. Op dit moment wordt gewerkt aan zowel de certificeringen ISO 14001 en ISO 27001 en Weeelabex / Cenelec 50625.

Naast de permanente focus op kwaliteit besteedt Reuzado ICT Services ook veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en zoekt constant naar nieuwe manieren om daar meer invulling aan te geven.

Bron: Reuzado

Mobiele versie afsluiten