Resello werkt samen met Cloud Champion aan kennis Microsoft-partners

Resello gaat samenwerken met Cloud Champion zodat Resello-partners toegang kunnen krijgen tot een het uitgebreide portfolio aan Microsoft-leermiddelen en zo hun Microsoft cloud-business kunnen laten groeien. De samenwerking wordt gesponsord door Microsoft.

Het Cloud Champion kennisplatform voor Microsoft-partners biedt toegang tot honderden trainingen, webinars en ontwikkelpaden op zakelijk, commercieel, marketing en technisch gebied. Resello is een Microsoft Indirect Provider met een eigen automatiseringsplatform voor clouddistributie. De beschikbare middelen variëren van trainingen, webinars en whitepapers, tot sales-tools, promoties en materialen voor demand generation marketingcampagnes.

Snelle ontwikkelingen
Harald Nuij, managing director van Resello

Managing director Harald Nuij van Resello ziet dat de ontwikkelingen bij Microsoft heel snel gaan snel. “Zo bleek ook weer tijdens Microsoft Inspire vorige maand. Dat creëert kansen voor onze partners”, aldus Nuij. “Nieuwe oplossingen die worden gebouwd op Azure, zoals Windows Virtual Desktop, een groeiende vraag naar diensten voor werken op afstand, waaronder Microsoft Teams en uitbreiding van het CSP-portfolio. Dat maakt het voor Microsoft-partners uitdagender om deze ontwikkelingen bij te benen, de juiste kennis tot zich te nemen en te profiteren van de kansen en de vraag vanuit de markt. Daarom zijn we zo enthousiast over de samenwerking met Cloud Champion, en de mogelijkheden die het biedt voor onze partners.”

Kennis en ervaring worden volgens Nuij steeds belangrijker voor Microsoft-partners. “Partners moeten de expertise in hun diensten en dienstverlening tonen, waarde toevoegen aan de clouddiensten van Microsoft en zich beter specialiseren, differentiëren en positioneren in de markt. Cloud Champion is daarin een belangrijk middel. Uit onderzoek in andere landen blijkt dat deelnemende partners gemiddeld een groei van 88 procent zien in de omzet die ze uit Microsoft-licenties halen ten opzichte van het jaar daarvoor.”

Digitaal kennisplatform

Met Cloud Champion biedt Resello zijn partners een uitstekend digitaal kennisplatform, denkt Nuij. “Daarmee kunnen zowel net gestarte CSP-partners als ervaren ondernemingen hun kennis van bijvoorbeeld Azure of Microsoft 365 gericht uitbreiden. En partners kunnen bijvoorbeeld hun sales verbeteren om meer deals te sluiten of hun dienstverlening verbeteren door hun support naar een nog hoger niveau te tillen. Maar ze kunnen ook kosten besparen door medewerkers technisch verder op te leiden, zodat er geen nieuwe mensen aangenomen hoeven te worden om nieuwe kennis en ervaring binnen te halen”, aldus Nuij.

Webinars

De eerste webinars staan gepland voor september, oktober en november met onderwerpen als:

Het Cloud Champion kennisplatform is per direct beschikbaar voor geïnteresseerde Microsoft-partners. Aanmelden kan via Resello Cloud Champion

Mobiele versie afsluiten