Refurbish specialist RECOMMERCE versterkt zijn kapitaal

aansluiting bij grote Franse industriële groepen

Recommerce, pionier in refurbishment sinds 2009, heeft besloten om zijn kapitaal te versterken door een aansluiting en bundeling van krachten met Franse industriële groepen van internationale omvang.

re-commerceDe transactie (*) wordt gecoördineerd door United.B (Boulanger, Electrodépot, Hifi, Krëfel.) naast Bouygues Telecom en CREADEV (resterende aandeelhouders) en andere toonaangevende retail en industriële spelers.

Met deze Series D financiële transactie, en met de kracht van een recordjaar, heeft de groep nu de ambitie om het leidende technologische en industriële platform te worden dat de circulaire economie op internationale schaal promoot, met sterke groeidoelstellingen.

De activiteit van Recommerce bestaat uit het kopen van gebruikte apparatuur van particulieren, deze opknappen en de refurbished apparatuur met garantie doorverkopen.

Recommerce heeft kantoren in 8 landen en 130 medewerkers. In 2021 is het bedrijf in een fors tempo gegroeid. Sinds 2009 heeft Recommerce meer dan 4 miljoen apparaten opgeknapt.

Dankzij het CircularX-platform dat momenteel in ontwikkeling is, streeft Recommerce ernaar industriëlen, distributeurs en merken in staat stellen om volledig in de circulaire economie te stappen en wederverkopers te worden. Het CircularX-platform wil alle oplossingen aanbieden om de activiteiten van trade-in, refurbishment en wederverkoop voor alle productgroepen te sturen.

Als een van de leiders op het gebied van smartphone-renovatie, wil Recommerce zijn ‘kennis’ uitbreiden naar andere productgroepen zoals gameconsoles, smartwatches, tablets, computers en doe-het-zelf producten om ze een tweede leven te geven.

Deze aansluiting komt bovenop het commitment van de historische aandeelhouders zoals Bouygues Telecom en de medeoprichters. Bouygues Telecom, de historische aandeelhouder van Recommerce, is sinds 2009 de voorloper van de refurbishment markt, met de lancering van het mobiele trade-in programma en de verkoop van refurbished telefoons.

(*) De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de Autorité de la Concurrence (Franse mededingingsautoriteit.

Mobiele versie afsluiten