Real Solutions en Wasabi voor next-gen hybride opslag

‘Krachtige en betaalbare cloudopslag voor de Benelux’

Real Solutions is vooral bekend als distributeur van hardware, en Wasabi Technologies levert alleen cloud storage. Senior Business Developer Barber Brinkman van Real Solutions en Sales Director Benelux Marco Berkheij van Wasabi leggen uit waarom de twee bedrijven toch samen optrekken in de Benelux.

real solutions wasabi“De vraag naar capaciteit voor data storage neemt nog steeds toe”, zegt Barber. “Dat gaat hand in hand met de vraag naar beter gescheiden opslag. Een NAS op de zaak en capaciteit in de cloud wordt steeds meer de norm; hybride opslag dus. Alleen zo kunnen bedrijven voldoen aan de eisen voor bijvoorbeeld Disaster Recovery (DR) en Business Continuity (BC).”

Lage all-in prijs

In die gewenste hybride storage-architectuur is dus ook cloudopslag nodig. Het aantal aanbieders is groot, maar dat zegt niets over de prijs-kwaliteitverhouding. Wasabi neemt ten opzichte van de hyperscalers nadrukkelijk een andere positie in, zegt Marco. “Wasabi doet alleen cloud storage. Onze dienst heeft daarom een substantieel lager prijskaartje dan concurrenten die steeds meer afgeleide diensten lanceren en integreren.”

Wie uitsluitend op zoek is naar cloud storage, zal aangenaam verrast zijn door de prijs van 6,99 dollar per TB per maand die Wasabi rekent. Dat is een all-in prijs, zonder verborgen kosten in de vorm van egress- of API-requests. Deze prijs geldt voor eindgebruikers die rechtstreeks zakendoen met Wasabi en per creditcard betalen. In Amerika is dat een omvangrijke markt, in de Benelux kiest het bedrijf voor indirecte verkoop via distributeurs zoals Real Solutions met een partnerkanaal.

WACM voor beheer en facturatie

Marco: “Voor resellers, dus de partners van Barber, is er de Wasabi Account Control Manager. Dit is een portal waarmee de afgenomen storagecapaciteit voor alle eindklanten wordt beheerd en gefactureerd. De partner kan zo maximaal inspelen op de storagebehoefte van zijn klanten. Sommigen willen een vaste capaciteit, of juist afname voor een vaste periode; anderen juist meer flexibiliteit. De WACM maakt dat mogelijk. Wij factureren onze kosten aan Barber, hij factureert weer aan zijn partners. Die kunnen op hun beurt zelf een bedrag en zelfs interval voor facturatie kiezen.”

“Dankzij Wasabi kunnen we in ons kanaal S3-compatible storage aanbieden die veel interessanter is geprijsd dan de grootste partijen”, zegt Barber. “Het klanteigendom komt nergens in het gedrang, wat ook erg belangrijk is. Maar het mooiste aan onze samenwerking met Wasabi is dat partners zo goed als iedere klantvraag naar cloud storage kunnen invullen. Of het nu gaat om tijdelijke capaciteit in de cloud, een kopie van de lokale data, of een meer geavanceerde oplossing waarbij data over meerdere cloudlocaties moet worden verdeeld; het is allemaal mogelijk. Samen met Wasabi ondersteunen we de partners bij het oplossen van die klantvragen.”

Een paar muisklikken

Wasabi kan via partners klanten van elk formaat bedienen, vult Marco aan. “De omvang van een bedrijf is voor mij geen criterium. Wij kijken alleen naar de storagevraag. Als iemand een blok van 10TB nodig heeft, dan is dat via de partner en WACM met een paar muisklikken opgeleverd. Maar zoals Barber al aangaf, hebben we ook partners die bedrijven bedienen met verdere behoeften. Denk aan meerdere locaties voor de data of het verbinden via dedicated verbindingen; Wasabi heeft hiervoor de kennis en middelen. Zo faciliteren we de toegang tot onze cloud via Equinix Fabric, voor wie zijn data buiten het openbare internet om wil transporteren.”

Marco: “Alles wat we doen, kan de aanvrager, de partner dus, met een paar muisklikken activeren. Deze eenvoud maakt Wasabi juist een enorm goede omgeving voor de partner om daar zelf dienstverlening omheen te ontwikkelen.”

Verbeterde DR en BC

“Je verkoopt als reseller een NAS, en dat is een eenmalige transactie”, merkt Barber nog op. “Het uitbreiden van schijfcapaciteit gebeurt niet elk jaar. Wasabi hot cloud storage onder de aandacht brengen bij de klanten, helpt hen de DR en BC te verbeteren. Zo is cloudopslag bij de toepassing van videosurveillance een beter alternatief voor uitsluitend lokale opslag. In elk van die gevallen gaat het om nieuwe recurring business voor de partner, want de bestaande hardware wordt er vooralsnog niet door vervangen. In het hybride model blijven die immers naast elkaar bestaan.”

 

Real Solutions is officieel distributeur van Wasabi. Het bedrijf is telefonisch bereikbaar via 088 9277 277, of via sales@rshaarlem.com.

Dit artikel verscheen eerder in ITChannelPRO magazine 2023-06

Mobiele versie afsluiten