Reactie ITchannelPRO op berichtgeving over Yealink

De redactie van ITchannelPRO heeft eerder vandaag gesproken over de publicatie op FTM en De Tijd over Yealink. De communicatieapparatuur van deze fabrikant is volgens de onderzoekers onder andere aanwezig in de vitale sectoren.

ITchannelPro-Logo400Het is vooral daar dat die aanwezigheid vragen oproept. Dat IT producten uit China op bovengemiddelde belangstelling van onderzoekers, overheden en de pers in het Westen kunnen rekenen is al langer bekend.

Dat eigenaardigheden worden ontdekt is logisch, net als dat daarop altijd reacties van de fabrikanten, importeurs of distributeurs komen die alleen maar tot meer reacties leiden. In dat opzicht is het verhaal dat nu naar buiten is gekomen niets nieuws onder de zon.

De vraag of ITchannelPRO aan deze ontwikkeling rond Yealink een eigen artikel moet wijden is vanmorgen besproken. Vooralsnog zullen we dat niet doen. Wij schatten in dat vanwege de inwerkingtreding van nieuwe Europese wetgeving rond cybersecurity dergelijke meldingen de komende periode zullen toenemen. Waarom dat is, daarover zal wel een artikel verschijnen.

Mobiele versie afsluiten