Raymond Visker zet Verkada op in Benelux

‘Lokaal partnernetwerk is eerste prioriteit’

Verkada zet zijn eerste stappen in de Benelux met het aantrekken van salesmanager Raymond Visker en solution engineer Maurice de Haan. Na gezamenlijke successen bij VMWare, bouwen zij nu aan een gezond partnernetwerk voor Verkada. De Amerikaanse beveiligingsspecialist wil zich ook hier bewijzen als leverancier van moderne en slimme oplossingen voor videobewaking, toegangscontrole en omgevingssensoren.

Raymond Visker Regional Sales Manager VerkadaVerkada is pas vijf jaar geleden opgericht door onder andere Hans Robertson, de man die ook aan de wieg stond van Meraki. Inmiddels is Verkada wereldwijd het snelst groeiende bedrijf op het gebied van fysieke beveiliging met meer dan 7.800 klanten en investeringen van onder meer Siemens (Next 47) en Sequoia.

Channel-only

Verkada hanteert een channel-only verkoopmodel en ziet het opzetten van een lokaal partnernetwerk als eerste prioriteit. Partners spelen volgens Raymond dan ook een cruciale rol in het huidige wereldwijde groeitempo. “Met het omarmen van Verkada kunnen beveiligingspartners inspelen op de toenemende klantvraag naar ontzorging en vereenvoudiging. Voor IT-partners is het een mooie uitbreiding op het portfolio en een kans om eenvoudig een nieuwe markt aan te boren. Verkada biedt daarbij een end-to-end oplossing die bestaat uit hard- en software. Hierdoor hebben partners en klanten een Single-Point of Contact voor alle vragen”, zegt Raymond.

Dat partners in andere landen zo succesvol zijn met Verkada, is volgens Raymond en Maurice een direct gevolg van de vernieuwende aanpak. Waar cloud inmiddels niet meer weg is te denken uit de IT-wereld, is er bij fysieke beveiligingsoplossingen vaak nog sprake van veel on-premise hardware (zoals servers, storage, NVR) met bijbehorende complexiteit in set-up, onderhoud en updates. Ook het ontsluiten van live-beelden of opnames naar bijvoorbeeld hulpdiensten is erg lastig te realiseren.

Hybride cloud

Verkada introduceert nu een hybride cloudconcept in deze markt, die volgens Maurice van origine vrij traditioneel is. “Wij combineren een cloudgebaseerde omgeving voor beheer en analyse met Verkada Command, inclusief met plug-and-play PoE-camera’s, toegangscontrole en omgevingssensoren”, zegt hij. “Alle hardware wordt geleverd met lokale opslag en intelligentie voor herkennen van objecten en personen. Ze blijven daardoor probleemloos werken, mocht de internetverbinding onverhoopt wegvallen. Voor extra zekerheid kan daarnaast worden gekozen voor 30 dagen cloud back-up zodat beelden off-site beschikbaar zijn. Dat is standaard inbegrepen en optioneel te activeren.”

De opzet met hybride cloud maakt het platform zeer eenvoudig in beheer en schaalbaar van 1 tot 10.000+ camera’s, sensoren en beheerde deuren over één tot honderden locaties. Alle componenten worden automatisch bijgewerkt en regelmatig gratis voorzien van nieuwe features in combinatie met 10 jaar garantie op alle hardware. Dat is uniek in de sector. Daarnaast kunnen meldingen en beelden met één druk op de knop worden gedeeld via e-mail, SMS of een directe link.

Zien is geloven

Raymond: “Zien is geloven. Wij kunnen een online demo inplannen van ongeveer 30 minuten, om partners en eindgebruikers kennis te laten maken met de voordelen en het enorme gebruiksgemak. Vrijwel altijd wordt dit gevolgd door een gratis en vrijblijvende test op locatie bij de partner en/of eindgebruiker. Door de laagdrempelige mogelijkheid om te testen in de eigen omgeving is de conversie erg hoog.”

Er is daarnaast een warehouse ingericht in Nederland, om nog beter aan te sluiten op de behoeftes van klanten in de Benelux. Zo kan Verkada snel nieuwe bestellingen en eventuele garantiegevallen uitleveren. Ook is er de mogelijkheid om cloud back-up te laten opslaan op EU-grondgebied.

Ten slotte blijft Verkada het portfolio in razend tempo doorontwikkelen. Zo wil het bedrijf invulling geven aan de visie om een volwaardig ‘Building Operating System’ te worden. Naast het huidige portfolio biedt Verkada sinds kort bijvoorbeeld ook alarmsystemen in een aantal landen. Het is de bedoeling om dit ook zo spoedig mogelijk naar de Benelux te brengen.

30 dagen test

Test 30 dagen kosteloos en geheel vrijblijvend de veelzijdige en complete camera-oplossing van Verkada. De camera is binnen 10 minuten geïnstalleerd en is vanaf iedere browser en device benaderbaar.

De gratis proefperiode van 30 dagen bevat:

Meer info: www.verkada.com/gratis-uitproberen

 

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 4)

Mobiele versie afsluiten