Raymond van Kasteel over de introductie SOC dienst tijdens het MSP congres

Voor Raymond van Kasteel, MD van Infinigate Benelux wordt de presentatie van de nieuwe SOC dienst op het MSP congres een van de hoogtepunten. Hij legt kort uit waarom.

SOC

Raymond van Kasteel_cover InfinigateEr wordt steeds meer geïnvesteerd in het vergroten van awareness en oplossingen om cybercrime het hoofd te bieden. Ondanks al die inspanningen kan het toch nog fout gaan. Wat dan nodig is heet Incident Response. Dat is een van de hoofdtaken van een SOC (Security Operations Center).

Een goed uitgerust SOC is 24/7/365 bereikbaar en inzetbaar. Dat verklaart direct waarom het een dienst is die alleen maar door grotere ondernemingen kan worden aangeboden. Dat wil zeggen, tot nu toe. Want Infinigate komt met een eigen SOC dienst voor het MSP kanaal.

Raymond: “Ik kijk uit naar de presentatie over de SOC dienst door mijn collega Andreas Bechtold. We hebben hiermee namelijk een ijzersterke propositie voor het kanaal. Verreweg de meeste MSPs kunnen de investeringen voor een eigen SOC simpelweg niet opbrengen. Het is daarbij ook nog eens een kip ei verhaal. Je hebt of prospects maar geen SOC, of je bouwt een SOC op en moet daarvoor dan nog de klanten vinden.”

Krachten gebundeld

Via Infinigate is dat dilemma dus verleden tijd. De landenvestigingen hebben de krachten gebundeld voor de initiële investering. Inmiddels draaien de eerste pilots met echte klanten al in Duitsland. Men maakt gebruik van het Cyrebro platform dat tot een van de wereldwijde marktleiders op dit terrein geldt. Speciaal voor Infinigate en haar partners draait het platform in een Duits datacenter. Daarmee is automatisch voldaan aan de voor de bekende compliance en AVG eisen.

Het SOC platform wordt per regio geïntroduceerd. “De dienst komt rond de jaarwisseling beschikbaar voor de MSP’s in de Benelux,” geeft Raymond aan. “De presentatie van Andreas is daarmee een startschot. We zullen daarna onze partners gaan informeren over de mogelijkheden. Een SOC is een uitbreiding van het portfolio, waarmee de klant nog beter kan worden bediend. Het is een dienst die wel enige uitleg nodig heeft, bij zowel de MSP als zijn eindklanten. Daar zullen we dan ook zo snel mogelijk na het congres mee beginnen.”

 

Aanmelden voor het MSP congres via deze link

Mobiele versie afsluiten