Rabobank laat klanten betalen via een 06-nummer

Rabobank biedt mensen nu ook de mogelijkheid geld over te boeken naar en te ontvangen op een 06-nummer, dus zonder een IBAN-nummer. Alleen Rabobank-klanten kunnen de nieuwe dienst via de Rabo App gebruiken. Rabobank is volgens een persbericht de eerste grootbank in Nederland die deze nieuwe manier van betalen aanbiedt.

Met de dienst 06-Betalen kunnen klanten geld overmaken naar een persoon waarvan ze het rekeningnummer niet kenen, maar het mobiele nummer wel. In de Rabo App kiezen ze bij een overboeking voor een 06-nummer in plaats van een rekeningnummer. Het geld staat direct op de rekening van de ontvanger. Klanten die geld willen ontvangen op hun 06-nummer, moeten zich eerst eenmalig registreren in de Rabo App.

Beveiliging

Geld overmaken naar een 06-nummer is volgens Alexander Zwart, Tribe Lead Digital Platform bij Rabobank, net zo veilig als naar een rekeningnummer. “Voordat een overboeking wordt gedaan, wordt eerst gecontroleerd of het 06-nummer bij het IBAN-nummer en naam van de ontvanger hoort. Deze check wordt gedaan door SurePay, het bedrijf dat bekend is door de IBAN-Naam Check. Deze controle is niet alleen beschikbaar in de Rabo App, maar ook bij diverse andere Nederlandse banken. Door deze check wordt voorkomen dat er een verkeerde overboeking wordt gedaan.”

CEO David-Jan Janse noemt 06-Betalen een ‘innovatie’ op basis van de IBAN-Naam Check van SurePay. “Deze manier van betalen is zo ontwikkeld dat je kunt betalen aan al jouw contacten bij iedere bank. In het buitenland is 06-Betalen al een groot succes.”

Alleen Rabobank-klanten

Op dit moment kunnen alleen klanten van Rabobank gebruik maken van 06-Betalen. Zwart: “We hopen dat andere banken deze dienst, net als de IBAN-Naam Check, ook snel gaan aanbieden aan hun klanten, zodat je ook geld kunt overmaken naar bekenden die geen Rabobankrekening hebben.”

Bron: Rabobank

Mobiele versie afsluiten