R-Go Tools introduceert circulaire monitor armen

R-Go Tools monitorarmen

Ergonomiespecialist R-Go Tools heeft de Caparo en Zepher Circulaire Monitor Armen geïntroduceerd. Hiermee zet het Leerdamse bedrijf een nieuwe standaard van circulair ontworpen duurzame monitorarmen met een minimale carbon footprint voor gezond computerwerk. De unieke combinatie van modulariteit, duurzaamheid en ergonomie heeft geresulteerd in een nieuwe lijn van betaalbare monitorarmen die aansluiten bij onze visie om gezond werken tot een standaard te maken.

Het werken met computers heeft veel voordelen, maar helaas ook enkele nadelen. Terwijl we steeds meer tijd achter een scherm doorbrengen, heeft ons lichaam de neiging om een gebogen houding aan te nemen. In deze onnatuurlijke houding moeten de nekspieren het gewicht van het hoofd dragen. Met de kin op de borst, bereikt de kracht op onze nek al snel 27 kilo! Dit is veel te zwaar voor de nekspieren en kan pijn veroorzaken.

De monitorarmen van R-Go Tools zijn modulair opgebouwd zodat in elke situatie een ergonomische werkplek kan worden gecreëerd. Werken met meerdere schermen, het gebruik van een documenthouder of laptop arm, het is allemaal mogelijk met behulp van aparte modules. Het voordeel van deze modulariteit is dat de arm eenvoudig kan worden geüpgraded of vervangen. Zo kunnen bijvoorbeeld Zepher-modules en (dynamische) Caparo-modules worden gecombineerd of uitgewisseld.

R-Go Tools monitorarmen zijn ontworpen volgens de principes van ‘Circulair Productontwerp’ met als doel een lage carbon footprint. De hoeveelheid CO2 die nodig is om een Zepher monitorarm te produceren is 5 kg CO2. Dit komt overeen met slechts 27,2 km autorijden. Een groot voordeel van de modulariteit is dat bij reparaties of upgrades vaak slechts één module vervangen hoeft te worden in plaats van de hele monitorarm. Dat bespaart niet alleen kosten, maar ook het milieu. R-Go Tools heeft voor zijn monitorarmen een “100% circulair” certificaat ontvangen.

Mobiele versie afsluiten