Q data solutions levert vast IP adres op T-Mobile datasims

Q data solutions biedt sinds mei vaste publieke IP adressen (IPv4) op hun eigen T-Mobile datasims. Zij hebben een private APN gebouwd op het T-Mobile netwerk. Er is een IP sec koppeling gebouwd op basis van premium hardware (Cisco, Juniper, Fortinet) tussen de Nederlandse datacenters en het mobiele datanetwerk van T-Mobile. Hierdoor routeren ze het dataverkeer over hun eigen redundante netwerk.

Jeroen Karel Q-datasolutionsDoor deze nieuwe ontwikkelingen worden mobiele dataverbindingen een aanvulling op fiber en Coax verbindingen. Het koper netwerk van KPN wordt in de komende jaren afgeschaald en uitgezet. Met een 5G verbinding, waarvan de 3,5Ghz veiling na de zomer zal plaatsvinden, wordt het volwaardig alternatief voor de andere dragers in het MKB. Q data solutions richt zich op back up diensten, primair internet en tijdelijke toepassingen.

In de managed portal kun je kiezen uit verschillende instellingen: default (T-Mobile APN), CGNAT of Fixed IP. Daarmee heb je volledige vrijheid van de routering van het dataverkeer. Indien gewenst kun je nog steeds gebruik blijven maken van de T-Mobile APN. Ze adviseren te kiezen voor de private APN optie zodat ze meer features kunnen bieden. Zo kun je nu al (near) real-time het dataverkeer monitoren in de portal. En kunnen ze zien of de 5G verbinding is aangemeld op ons platform. Meer features zullen snel volgen.

Hoe werkt het?

Je plaatst in onze portal een reguliere order. Vervolgens kies je een vast IP als optie en wordt er automatisch een vast IP (IPv4) toegekend aan de simkaart. Het is ook mogelijk om bestaande T-Mobile simkaarten uit te rusten met een vast IP adres. Er is geen simwissel nodig om een vast IP adres toe te voegen.

Wat zijn de USP’s van het platform van Q data solutions?

– Vast IP (IPv4) op T-Mobile en KPN netwerk
– Pooled data abonnementen op partner niveau
– 5G diensten als alternatief voor fiber en Coax
– één portal voor alle diensten en operators

Mobiele versie afsluiten