Public Mobility reflectie 2023 en vooruitblik op 2024

pm-FACTORY-4002023 was voor ons een overgangsjaar. Naast dat de bestaande business moest doorgaan, is er op de achtergrond door ons geïnvesteerd in uitbreiding en vernieuwing van de mobiele netwerk technologie in onze mobiele core. Hierdoor zijn wij inmiddels VoLTE & VoWiFi ready & 5G voorbereid. Daarbij hebben onze engineers ook een belangrijke leercurve doorlopen.

Met betrekking tot VoLTE & VoWiFi bleek des te meer dat niet ieder toestel technisch hetzelfde met VoLTE & VoWIFi omgaat. Hier zijn de nodige gerichte aanpassingen voor nodig geweest om deze technologie voor zoveel mogelijk toestellen beschikbaar te maken. Hierdoor zijn wij nu technologisch On-Par met de MNO’s.

Daarbij biedt deze uitbreiding ons de mogelijkheid om ook onze API’s en ons technisch Portfolio verder door te ontwikkelen waardoor er voor onze partners meer informatie beschikbaar komt en er naast meer functionaliteit ook meer controle gaat komen. Hierdoor gaat er een breder zakelijke en particulier commercieel aanbod ontstaan. Dit biedt extra kansen in bestaande en nieuwe marktsegmenten.

Denk hierbij naast geïntegreerd Mobiel o.a. aan Data (Roaming) connectiviteit, SMS messaging,  ESIM, en mogelijkheid tot roaming koppeling met Private LTE-netwerken. Daarnaast gaan we uitbreiden met de distributie van Unlimited en Managed Data Retail diensten. Alles gericht om onze partners zo compleet mogelijk te bedienen.

Tevens zijn wij op 28-09-2023 verhuisd naar een nieuw ruimer kantoor, met een fijne werkomgeving en ruimte voor verdere groei van personeel zoals netwerk engineers en IT-development.

Op 09-10-2023 is onze nieuwe mobiele Porting-API live gegaan. Met deze API is ons porteerproces direct aan CoIN gekoppeld en volledig geautomatiseerd. Parallel aan de Porting API is er ook een Web-Interface beschikbaar.

Door de gedane stappen in 2023 zijn wij klaar om met partners en leveranciers verder door te groeien in zowel volume als omzet.

Mobiele versie afsluiten