Proximus krijgt toestemming voor overname Mobile Vikings

De Belgische telecomprovider Proximus heeft toestemming gekregen voor een overname van virtuele provider Mobile Vikings. In een nieuwsbericht meldt de provider zelf dat Mobile Vikings blijft bestaan als losse entiteit binnen Proximus Group. De provider betaalt 130 miljoen euro voor de deal.

Proximus neemt de virtuele provider Mobile Vikings over van de huidige eigenaar DPG Media. Dat wil de provider al sinds eind vorig jaar, maar het heeft daarvoor nu toestemming van de Belgische Mededingingsautoriteit. Mobile Vikings bestaat sinds 2007 en heeft samen met het merk Jim Mobile ongeveer 335.000 klanten.

Naam blijft behouden

Klanten van Mobile Vikings kunnen gebruik blijven maken van hun diensten en het bedrijf behoudt zijn naam. Wel zullen klanten in de toekomst overgaan van het netwerk van Orange naar dat van Proximus. “Proximus wil de essentie van de merkidentiteit behouden en zal doorgaan met het aanbieden van dezelfde producten en diensten onder dezelfde voorwaarden”, zegt de provider in het nieuwsbericht.

Toonaangevende merk voor Belgische jeugd

“Ik ben verheugd de ‘Vikinggemeenschap’ en de medewerkers van Mobile Vikings te mogen verwelkomen in de Proximus-familie. Ik wil van Mobile Vikings het toonaangevende merk voor de Belgische jeugd maken”, zegt Guillame Boutin, CEO van de Proximus Group. “Mobile Vikings brengt die gedurfde toets in ons merkenportfolio; de perfecte aanvulling op het aanbod van Scarlet en Proximus. Ik kijk ernaar uit om de teams te ontmoeten en samen deze nieuwe groeifase op te bouwen.”

Bron: Proximus

Proximus kan ook voor Nederlanders van belang zijn. Zeker voor wie relatief dichtbij de grens met België woont, blijkt uit dit artikel over verbinding in de grensstreek.

Mobiele versie afsluiten