Proofme de ultieme oplossing voor snel en efficiënt controleren van identiteiten

Proofme is de ultieme oplossing voor het snel en efficiënt vastleggen of controleren van identiteiten, zonder de noodzaak van ingewikkelde implementaties. De kant-en-klare software is speciaal ontworpen om de verificatieprocedure te vereenvoudigen, zodat men zich kan concentreren op de  kerntaken. Met Proofme is men verzekert van de juiste identiteit van de klanten. Probeer Proofme vandaag nog uit en ervaar de voordelen van een snelle en efficiënte verificatieprocedure.

Ian KennedyIdentiteit

Bovenstaande tekst is op de website van Proofme te lezen. Wat betekent dat voor bedrijven? Privacy en Security zijn al geruime tijd onderwerp van gesprek en worden ook als steeds belangrijker ervaren door (eind)gebruikers. Inloggen op basis van de eigen (digitale) identiteit, kiezen met welke gegevens je dit wilt doen (privé of zakelijk) of een document ondertekenen?

Wallet

Het kan allemaal op basis van de persoonlijk Proofme wallet op de telefoon van de gebruiker. Zonder dat alle data centraal wordt gedeeld. Alleen de benodigde informatie wordt tussen de organisatie en gebruiker gedeeld. Dit resulteert in dataminimalisatie en een verhoogde vertrouwensband tussen het bedrijf en de (eind)gebruiker.

Ian: ” het verschijnsel ‘identiteit’ fascineert mij allang. Het idee dat je zelf kan kiezen welke persoonlijke gegevens, ook wel attributen genoemd, je deelt met welke partij is mijns inziens dan ook een logisch onderdeel van je persoonlijke (digitale) identiteit. Waarom zou ik al mijn gegevens moeten delen terwijl een bedrijf bijvoorbeeld alleen mijn e-mailadres of leeftijdscontrole nodig heeft? De vraag naar het bekende kopietje paspoort of even langskomen om jezelf te identificeren wordt zo overbodig gemaakt zonder enige vorm van it-implementatie.”

Binnenkort is het ook mogelijk om met dezelfde Proofme app in te loggen in bestaande IT-omgevingen via, voor deze toepassing, een simpele implementatie. Er is dan geen wachtwoord meer nodig en kan er direct gekozen worden welk attribuut zoals e-mail, telefoonnummer of (onderdelen uit een) officieel identiteitsbewijs nodig is om in te loggen.

Meer weten over de (decentrale) oplossingen en toepassingen, laat het me weten.

Ian Kennedy, Commercieel Manager Proofme.id
Mobiele versie afsluiten