‘Private GSM Roaming veel meer dan een DECT-vervanging’

-private-gsm-roaming-veel-meer-dan-een-dect-vervanging-

In het artikel ‘Met zevenmijlslaarzen door het vast-mobiel woud’ in TBM jaargang 11 nummer 10 wordt private GSM alleen beschreven als een DECT-vervanging. Dat is echter slechts een klein deel van de oplossing.

In het artikel wordt over Private GSM wordt gesteld dat dit:-“Deels onderdeel is van een Vast-Mobiel oplossing”;
-“Buiten het eigen netwerk moet overgeschakeld worden op het gewone mobiele netwerk van een operator, daar eindigt het FMC-stuk van de Private GSM-oplossing”;
-“Het kan een goede oplossing zijn voor organisaties waarvan de meeste medewerkers zich niet of nauwelijks buiten het eigen netwerk begeven.”

Blijkbaar is de schrijver niet goed geïnformeerd over de oplossing met “private GSM Roaming” welke reeds 5 jaar succesvol wordt toegepast in VaMo-oplossingen (Mobiel tenzij) bij Gemeenten, Zorg instellingen, GGD, Veilingen, Hogescholen, Industrie en Cororprate organisaties.

Hierbij ervaart de gebruiker geen verschil in VaMo-functionaliteit op het eigen Private GSM-netwerk of op het publieke netwerk. Hierbij is het spraak- en optioneel ook het dataverkeer Forced-On op het bedrijfsnetwerk lokaal of via een Service provider. De sim-kaart kiest automatisch voor het publieke of private netwerk wanneer deze beschikbaar is.

Voordelen zijn: optimale indoordekking en -capaciteit, redundantie door twee mobiele netwerken, geen DECT-oplossing nodig, lagere verkeerskosten.

Private GSM is dus juist interessant voor organisaties die naar een ‘mobiel tenzij concept’ willen met VaMo met behoud van de functies van een bedrijfsnetwerk, behoud van kwaliteit, continuïteit en behoud controle over verbruikskosten. En waar personeel zowel binnen de bedrijfsruimten als daarbuiten optimaal bereikbaar moeten zijn.

MVNO’s die deze dienst leveren zijn o.a.: Firmtel, Motto, Pocos, Brite, TSV groep, Zetacom, Combird, Voclarion, Infopact. De Private GSM-oplossing wordt alleen geleverd door MCS en Mite

Mobiele versie afsluiten