Platinum Equity heeft overname van Ingram Micro Inc. afgerond

Ingram MicroPlatinum Equity is de nieuwe eigenaar van Ingram Micro Inc. De distributeur met een omzet van $49 miljard (2020) was onderdeel van HNA Technology Co. Ltd. De overname was al eerder aangekondigd en is nu afgerond. De transactie is gedaan op basis van een totale bedrijfswaarde van $7,2 miljard en de transactie omvat $5,9 miljard aan eigen vermogen.

“Als de grootste technologiedistributeur ter wereld speelt Ingram Micro een vitale rol bij het helpen van bedrijven om te innoveren en zich aan te passen“, zegt Tom Gores, voorzitter en CEO van Platinum Equity. “De IT-prioriteiten van bedrijven verschuiven, e-commerce bloeit en het tempo van de digitalisering blijft versnellen. Technologische producten, diensten en geavanceerde oplossingen die het bedrijf biedt zijn belangrijker dan ooit. We zijn verheugd om onze middelen en ervaring in te zetten om Ingram Micro te helpen deze bijzonder veranderlijke tijden te doorstaan.”

60 landen en 170.000 klanten

Bij Ingram Micro werken meer dan 35.000 personen. Het is actief in 60 landen en bedient meer dan 170.000 klanten. Daarvoor werkt het samen met meer dan 1.600 leveranciers, waaronder ’s werelds bekendste technologiebedrijven. Door zijn uitgebreide wereldwijde infrastructuur en focus op cloud-, mobiliteits-, technology lifecycle-, supply chain- en technologieoplossingen stelt Ingram Micro zakelijke partners in staat efficiënter en succesvoller te opereren in de markten die zij bedienen.

“Voor Platinum is deze overname het hoogtepunt van meer dan tien jaar investeren in de technologie- en IT-distributieruimte”, aldus Jacob Kotzubei, Platinum Equity Partner. “We kennen de sector goed en ons team is klaar om aan de slag te gaan om Alain en de leidersgroep van het bedrijf te ondersteunen. Met een sterke balans en toegang tot de financiële en operationele middelen van Platinum, heeft Ingram Micro veel aantrekkelijke mogelijkheden in het verschiet.”

Alain Monié zal Ingram Micro blijven leiden als Chief Executive Officer, gesteund door zijn team. Het  hoofdkantoor blijft in Irvine, Californië.

Mobiele versie afsluiten