Plantronics koopt Polycom voor 2 miljard dollar

plantronics-koopt-polycom-voor-2-miljard-dollar

Plantronics heeft vandaag verklaart Polycom over te nemen in een cash-and-stock deal van 2 miljard dollar. De headset-fabrikant verklaart dat de overname van Polycom helpt in de transitie naar een one-stop-shop voor hardware voor zakelijke communicatie.

“Met de toevoeging van de oplossingen van Polycom op het gebied van video, audio en collaboration, zullen we een uitgebreid portfolio van communicatie- en collaboration-endpoints en -diensten aan onze klanten en kanaalpartners kunnen leveren”, zegt Joe Burton, CEO van Plantronics in een verklaring. “Hierdoor komt Plantronics in een ideale positie om de hedendaagse samenwerkingsvereisten voor bedrijven op te lossen, terwijl ze inspelen op marktkansen in verband met de evoluerende, intelligente onderneming.”

De transactiewaarde omvat ongeveer 948 miljoen dollar aan contanten, 358 miljoen dollar aan aandelen en 690 miljoen dollar aan schulden, waarbij de aandeelhouders van Polycom ongeveer 16 van het gecombineerde bedrijf bezitten nadat de transactie is beëindigd.

Polycom zou begin 2016 door Mitel overgenomen worden. Maar in juli 2016 werd het voor 1,7 miljard dollar gekocht door private equity-bedrijf Siris Capital Group. Het bedrijf had eind 2015 ongeveer 3.450 werknemers in dienst, waarvan ongeveer de helft buiten Noord-Amerika. Plantronics had vanaf mei 2017 ongeveer 3.850 werknemers wereldwijd, waarvan ongeveer 2.729 werknemers in de fabriek in Tijuana, Mexico. Mitel kreeg 60 miljoen dollar als verbrekingsvergoeding en moest haar partners die zich al hadden ingewerkt in Polycom teleur stellen.

De bedrijven zeggen dat ontslagen of andere bezuinigingen momenteel niet aan de orde zijn als gevolg van de deal. Naar verwachting draagt de overname meteen bij ​​aan de winst van Plantronics. Polycom had vorig jaar een omzet van 1,1 miljard dollar.

“Polycom is opnieuw gegroeid door zich te concentreren op het opbouwen van sterke ecosysteempartnerships en het leveren van innovatieve, slimme oplossingen voor onze klanten en partners”, zegt Marycom, CEO van Polycom in een verklaring. “Door Plantronics en Polycom samen te brengen, wordt de breedte van oplossingen voor klanten en partners uitgebreid en creëren we een consistente eindgebruikerservaring bij veel collaboration-applicaties en -apparaten. Als één bedrijf zullen Plantronics en Polycom het nog gemakkelijker maken voor alle klanten om grootzakelijke problemen op te lossen door middel van mens-tot-mens verbindingen.”

De directies van beide bedrijven hebben de deal goedgekeurd, die nog steeds onderhevig is aan goedkeuring door de regelgevende instanties en andere standaardvoorwaarden, maar naar verwachting zal deze tegen het einde van het derde kwartaal worden afgerond, zegt Plantronics. Twee leidinggevenden van Siris Capital zullen toetreden tot het Plantronics-bestuur: oprichter en managing partner Frank Baker en executive partner Daniel Moloney.

Mobiele versie afsluiten