Pexip en Rocket.Chat – geïntegreerde chat- en video-oplossing

samenwerking voor veilige, datasoevereine communicatie

Pexip, een leverancier van videocommunicatie, en Rocket.Chat, het open-source communicatieplatform gaan samenwerken. Doel is een veilige, datasoevereine oplossing voor organisaties die de hoogste beveiligingsniveaus eisen, zoals overheidsinstanties.

Pexip-RocketChatDe selfhosted communicatieoplossing is geschikt voor  voor on-premises of geo-fenced implementaties. Een prioriteit voor organisaties die zich zorgen maken over gegevenscontrole en privacy.

Pexip- en Rocket.Chat-klanten kunnen hun chatberichten, videocommunicatie en het delen van bestanden op één locatie consolideren terwijl de beveiliging van gevoelige en bedrijfskritieke gegevens behouden blijft. De samenwerking tussen de twee bedrijven is een voorbeeld van innovatieve oplossingen op het gebied van beveiligde communicatie.

Overheidsinstanties en organisaties in de publieke sector moeten hun interne processen en diensten voor burgers upgraden voor betere gebruikerservaringen. Gegevensbescherming, beveiliging en compliance moeten gewaarborgd blijven. Een recent rapport van de Zweedse overheid identificeert oplossingen die een geschikt digitaal samenwerkingsplatform bieden voor organisaties in de publieke sector, afzonderlijk of in combinatie. Het bekeek of een rijkere gebruikerservaring kon worden bereikt via een gecombineerd platform, bijvoorbeeld door integratie van video- en chatoplossingen. Rocket.Chat en Pexip behoorden tot de geselecteerde oplossingen die zijn aanbevolen voor betere functionaliteit en integratiemogelijkheden dan alternatieve communicatieplatforms.

Gabriel Engel, CEO en medeoprichter van Rocket.Chat. “Er is behoefte in de markt voor een on-premise digitale samenwerkingsoplossing die volledig compliant en veilige chat- en videocommunicatie mogelijk maakt. Rocket.Chat en Pexip leveren daarvoor een complete oplossing ”

John Thorneycroft, Senior Vice President, Business Management bij Pexip.”Onze klanten in de publieke sector en bij de overheid letten bij de keuze van een communicatieoplossing vooral op de privacy en veiligheid van gegevens. De combinatie van het on-premise videocommunicatieplatform van Pexip en de beveiligde chatfunctionaliteit van Rocket.Chat biedt deze klanten de controle en compliance die zij nodig hebben”.

Interoperabiliteit is ook een belangrijk voordeel van de platforms van Rocket.Chat en Pexip. Organisaties en werknemers kunnen blijven samenwerken op Skype for Business, Microsoft Teams en Pexip. Met hun bestaande technologie voor videovergaderingen. Dit levert een betere gebruikersadoptie, eenvoudige migratie en de keuze om de tools te blijven gebruiken die het best geschikt zijn voor de organisatie.

Skype for Business Online werd op 31 juli 2021 stopgezet. Bedrijven die Skype for Business Server gebruiken, zullen in de nabije toekomst wellicht naar een ander platform willen migreren. De oplossing van Rocket.Chat en Pexip is dan een goede keuze.

Tientallen miljoenen gebruikers in meer dan 150 landen en organisaties zoals Deutsche Bahn, de Amerikaanse marine en Credit Suisse gebruiken Rocket.Chat om hun communicatie volledig privé en veilig te houden.

Mobiele versie afsluiten