Perspectieven op onze kenniseconomie

Op mwc22 op het NL Paviljoen maakte ik kennis met Frits Grotenhuis, de nieuwe directeur van DDD, ook actief als auteur van boeken, dit is het vierde werk van zijn hand.

Naast globalisering en digitalisering is COVID-19 een majeure gamechanger die grote invloed heeft op onze samenleving en kenniseconomie. In dit essay worden diverse perspectieven op onze kenniseconomie geschetst, waarin bovenstaande ontwikkelingen worden geduid en geïllustreerd. In een caleidoscoop van onderwerpen, variërend van donut economie tot kermiseconomie en van China als powerhouse tot kunstmatige intelligentie wordt de kenniseconomie beschouwd door econoom en bedrijfskundige Frits Grotenhuis.

Het gezegde dat er voor economen dertien theorieën in een dozijn gaan, betekent zoiets als wanneer je twee economen vraagt om de oplossing voor een vraagstuk, je twee verschillende (en soms zelfs tegenstrijdige) antwoorden kunt verwachten. Dit essay met vijftien perspectieven heeft dan ook geen pretenties allesomvattend te zijn.

Het biedt een leerzame inkijk in relevante ontwikkelingen en de betekenis hiervan voor de kenniseconomie van morgen. Daarbij worden diverse handvaten geboden langs de fundamenten van onderwijs, onderzoek, ondernemerschap en overheden.

Kort toevoeging toegespitst op ICT / digitalisering:

In dit boek wordt in deel III specifiek ingegaan op digitalisering als gamechanger. Daarbij komen onderwerpen aan bod als living labs, internet der dingen, AI for good, democratisering van het bancaire stelsel en digitale universums in de VS en China.

Via deze link vind je een download als ePub.

Via deze link vind je meer info over de publicatie zelf.

Mobiele versie afsluiten