Oranje uitgeschakeld, voor wie moeten we nu juichen?

CloudCup-tips

In een bloedheet Boedapest is een eind gekomen aan de EK-droom van het Nederlands Elftal. De ploeg van Frank de Boer gaf niet thuis tegen een sterk spelend Tsjechië en werd gedesillusioneerd naar huis gestuurd. Voor veel ITchannelPRO CloudCup-deelnemers was het geen verrassing, maar het maakt de uitschakeling door underdog Tsjechië niet minder pijnlijk. Voor wie moeten we nu juichen? In deze blog zetten geven we voor elke deelnemer een reden om alsnog te kunnen juichen.

België – Dit toernooi is de laatste kans van de Gouden Generatie op een prijs. De Rode Duivels schakelden titelhouder Portugal uit met onder meer een ijzersterk spelende Thomas Vermaelen (35 jaar!). Volgende tegenstander: Italië.

Italië – De Italianen zijn 31 duels op een rij ongeslagen, barsten van het talent en hebben een geweldige teamgeest. Versloegen de dappere Oostenrijkers na verlenging dankzij goals van twee invallers, wat ook aantoont hoe breed en mentaal sterk de selectie is. Volgende tegenstander: België.

Tsjechië – Het is met de uitschakeling van Oranje vers in het achterhoofd wellicht lastig om te juichen voor Tsjechië, maar het is razend knap wat de Tsjechen presteren. Een team zonder sterren, maar met een positieve spelopvatting. Volgende tegenstander: Denemarken.

Denemarken – Sinds de situatie met Christian Eriksen in de openingswedstrijd heeft Denemarken de sympathie van het publiek gewonnen. De ploeg heeft zich geweldig herpakt en vernederde Wales met een overtuigende 0-4 overwinning. Langzaam kan er gedroomd worden van een herhaling van 1992. Volgende tegenstander: Tsjechië.

Overige achtste finalisten

Kroatië – Voor de Kroaten is het ook het eind van een Gouden Generatie, een ploeg die onder meer de finale van WK 2018 haalde. Alleen al the last dance van Luka Modrić is genoeg reden om voor ze te juichen. Volgende tegenstander: Spanje.

Spanje – ‘Spanje is een fles cava die bijna ontkurkt wordt’, zei bondscoach Enrique voor de wedstrijd tegen Slowakije. Na de 5-0 overwinning is de kurk eraf en kunnen we gaan genieten van het cavavoetbal van de Spanjaarden. Volgende tegenstander: Kroatië.

Frankrijk – De topfavoriet met een elftal vol absolute sterren heeft nog niet kunnen overtuigen. De kurk zit nog op de champagne, maar met het aanwezige talent is het een kwestie van tijd dat deze loskomt. Volgende tegenstander: Zwitserland.

Zwitserland – De underdog tegen topfavoriet Frankrijk, maar Oostenrijk en Tsjechië hebben het goede voorbeeld gegeven hoe ploegen zich moeten wapenen. Neemt sterspeler Shaqiri zijn land bij de hand? Volgende tegenstander: Frankrijk.

Engeland – De Engelsen hebben op papier de meest talentvolle selectie dit EK met onder andere Grealish, Foden en revelatie Phillips. Volgende tegenstander: Duitsland.

Duitsland – Het afscheid van succescoach Joachim Löw. De man die Duitsland naar de WK-titel leidde, verdient een mooi afscheid. Volgende tegenstander: Engeland.

Zweden – De Zweden zijn collectief een ijzersterke ploeg. Geen sexy voetbal, maar uiterst resultaatgericht. Vanuit de underdogpositie is het leuk om voor Zweden te juichen. Volgende tegenstander: Oekraïne.

Oekraïne – Bondscoach Shevchenko heeft het Oekraïens voetbal weer terug op de kaart gezet. Zo’n succesvolle en sympathieke coach gun je een succesvol toernooi. Volgende tegenstander: Zweden.

Meer informatie? Check de ITchannelPRO CloudCup.

Mobiele versie afsluiten