Oracle en VMware werken samen in hybrid cloud

Oracle VMware

Oracle en VMware gaan een uitgebreide samenwerking aan om klanten te helpen hun bedrijfssoftware en cloudoplossingen te benutten voor de overstap naar de cloud. Binnen deze nieuwe samenwerking kunnen klanten VMware Cloud Foundation op Oracle Cloud Infrastructure draaien ter ondersteuning van hun hybrid cloud strategieën.

Dankzij deze nieuwe oplossing kunnen klanten VMware vSphere-workloads eenvoudig migreren naar Oracle’s Generation 2 Cloud Infrastructure en profiteren daarmee van een consistente infrastructuur en operations. Als onderdeel van deze samenwerking zal Oracle ook technische ondersteuning bieden voor Oracle-software die wordt uitgevoerd in VMware-omgevingen, zowel in on-premise datacenters bij klanten als in Oracle-gecertificeerde cloudomgevingen.

Door de nieuwe samenwerking wordt Oracle een partner in het VMware Cloud Provider-programma en wordt Oracle Cloud VMware Solution verkocht door Oracle en zijn partners. De oplossing is gebaseerd op VMware Cloud Foundation en levert een full stack software-defined datacenter (SDDC) inclusief VMware vSphere, NSX en vSAN. Door een consistente infrastructuur en operations kunnen klanten applicaties migreren en moderniseren, waardoor workloads naadloos kunnen worden verplaatst tussen on-premise omgevingen en Oracle Cloud.

Klanten kunnen eenvoudig gebruikmaken van Oracle-services, zoals Oracle Autonomous Database, Oracle Exadata Cloud Service en Oracle Database Cloud, die in dezelfde datacenters op dezelfde netwerken worden uitgevoerd, met een consistente portal en API’s. Klanten krijgen ook de mogelijkheid om, dankzij de snelle groei van Oracle wereldwijd, wereldwijd te schalen zonder hun eigen datacenters te hoeven opzetten. Oracle biedt beheerderstoegang tot de onderliggende fysieke servers, waardoor een besturingsniveau mogelijk is dat voorheen alleen mogelijk was op locatie. Hierdoor kunnen klanten VMware vCenter gebruiken om zowel hun lokale clusters als op Oracle Cloud gebaseerde SDDC’s te beheren via een enkel paneel. Oracle biedt ook eerstelijns technische ondersteuning voor deze oplossing.

Mobiele versie afsluiten