Oproep Nico Roskam: Pc’s en schoolspullen voor Oekraïense kinderen

Wie van de lezers van ITchannelPRO wil Nico helpen?

Ondertussen zijn meer dan vier miljoen mensen uit Oekraïne gevlucht voor oorlog. De meesten, bijna 2,5 miljoen, naar Polen, waar een van de medewerkers van ITchannelPRO, Michiel van Blommestein, al lang woont.

Nico Roskam, de Managing Director van Vion Poland, heeft  Michiel benaderd.  Nico is sinds het begin van de oorlog heel erg actief om gevluchte Oekraïners te helpen. Waar mogelijk geeft hij ze onderdak en regelt hij vervoer naar Nederland. Naast dat hij zelf mensen in huis heeft, huurt hij namens Vion ook een huis waar meer mensen worden opgevangen. Hij zorgt er ook voor dat ingezamelde hulpgoederen worden gesorteerd en op de goede plek terecht komen.

Er is volgens hem nu speciaal behoefte aan schoolspullen. “We willen schoolspullen en gebruikte laptops/tables regelen voor de Oekraïense kinderen in en rond Warschau. Het is erg belangrijk dat de kids een beetje normaal kunnen leven, en daar hoort (online) school zeker bij! Ook andere schoolspullen, zoals rugzakken, pennen, schriften en dergelijke zijn zeer welkom.”

Wie van de lezers van ITchannelPRO wil Nico helpen? Je kunt rechtstreeks contact met hem opnemen via nico.roskam@vionfood.com

Mobiele versie afsluiten