OpenText neemt Micro Focus over

OpenText heeft overeenstemming bereikt om via haar dochteronderneming OpenText UK Holding Limited (Bidco) het volledige kapitaal van Micro Focus over te nemen tegen een prijs van 532 pence per aandeel. Dat komt in totaal neer op 6 miljard dollar.

Micro Focus is een van ’s werelds grootste softwarebedrijven en bedient duizenden organisaties wereldwijd, waaronder veel van de grootste bedrijven in de Fortune Global 500. Volgens de partijen zullen klanten van OpenText en Micro Focus profiteren omdat het fusiebedrijf beter in staat is hen te bedienen en te ondersteunen in hun digitale transformaties. “Na afronding van de overname zal OpenText een van ’s werelds grootste software- en cloudbedrijven zijn met een enorm groot klantenbestand, een wereldwijde schaal en een uitgebreide go-to-market”, aldus Mark J. Barrenechea, de CEO en CTO van OpenText. “Micro Focus brengt betekenisvolle omzet- en operationele schaalgrootte naar OpenText, met een gecombineerde totale adresseerbare markt van $170 miljard.”

“Wij verwachten dat Micro Focus onmiddellijk zal bijdragen aan onze aangepaste EBITDA. Micro Focus zal profiteren van het OpenText Business System om en aanzienlijke kasstromen, en de klanten van Micro Focus zullen profiteren van de OpenText Private en Public Clouds.”

De acquisitie moet volledig in contanten worden gefinancierd, zonder dat een derde partij bijspringt.

Mobiele versie afsluiten