Ook Citrix verdwijnt van de beurs

en dat zorgt voor weinig reacties

Het nieuws dat Citrix van de beurs wordt gehaald en wordt samengevoegd met TIBCO heeft tot weinig reacties geleid. Beide bedrijven stonden al geruime tijd in de etalage en de eigenaren denken hiermee twee vliegen in een klap te slaan.

Kat uit de boom kijken

CitrixZoals bij elke overname wordt er vooral gehamerd op het “business as usual” voor de bestaande klanten en partners. Die zullen de kat nog wel enige tijd uit de boom kijken. Vergelijkbare trajecten hebben de afgelopen jaren namelijk keer op keer laten zien dat er wel wat verandert.

De kopende partijen willen een hoger rendement op de investering en dat leidt onherroepelijk tot opwaartse prijsdruk voor de eindklanten. Geringere marges voor de wederverkopers komt ook iets te vaak voor. Bekend zijn ook ontwikkelingen om het kanaal links te laten liggen en te kiezen voor direct sales.

Wat de gevolgen van deze overname zullen zijn valt nog niet te zeggen. Daarom zal iedereen een afwachtende houding aannemen. Berichten over personeel dat verplicht het toetsenbord in de wilgen hangt waren er al langer. Ook dat kan een reden zijn bij gebruikers de ontwikkelingen te blijven volgen.

Welke toegevoegde waarde?

De toegevoegde waarde van TIBCO voor het Citrix portfolio is ook iets waarbij nog veel onduidelijk is. Het is een bedrijf dat veel uiteenlopende diensten levert en lang niet alles lijkt aanvullend op de Citrix diensten. Wat de nieuwe eigenaren daarover hebben gecommuniceerd is vooral pr praat.

Weinig aandacht

Maar eigenlijk is er iets heel anders dat door het aanstaande verdwijnen van Citrix als beursfonds pas echt opvalt. Dat is hoe weinig commentatoren en analisten de afgelopen jaren over het bedrijf hebben geschreven. Het komt aardig overeen met wat elders in de markt opvalt. Iedereen kent het, maar het is schijnbaar niet nodig daar lang bij stil te staan. Concurrenten hebben daar de zaakjes beter voor elkaar.

Mobiele versie afsluiten