OnePlus presenteert 9-serie met verbeterde camera

Het Chinese OnePlus heeft maandag een releasedatum voor zijn nieuwe reeks mobiele telefoons bekendgemaakt. De presentatie van de OnePlus 9-serie, die een betere camera krijgt, is 23 maart.

OnePlus presenteert 9-serie met verbeterde cameraOnePlus heeft ook bekendgemaakt de komende drie jaar te gaan samenwerken met de Zweedse camerafabrikant Hasselblad om de camera’s van telefoons te verbeteren. “Daarmee krijgt de OnePlus 9-serie het meest geavanceerde OnePlus-camerasysteem tot nu toe.” meldt het bedrijf. OnePlus wil de komende drie jaar 150 miljoen dollar (ruim 126 miljoen euro) in cameratechnologie investeren.

De OnePlus 90-serie

De OnePlus 9-serie, die vermoedelijk zal bestaan uit de OnePlus 9R, OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro, zal de eerste reeks zijn waarbij de Zweedse fabrikant betrokken is. Hasselblad gaat zich in eerste instantie focussen op het verbeteren van de camerasoftware. Zo zijn onder meer kleuren anders afgestemd voor een natuurlijker resultaat.

De nieuwe telefoons zijn ook uitgerust met een Sony-camerasensor: de Sony IMX789. Vermoedelijk heeft deze sensor een 50-megapixelresolutie. Daarnaast kunnen video’s in 4K-resolutie worden vastgelegd met 120 frames per seconde en 8K-video’s met 30 frames per seconde.

Bron: Nu.nl

Mobiele versie afsluiten