Onderzoek: Weer meer uitgaven aan mobiele apps

De uitgaven aan mobiele apps zijn dit jaar weer toegenomen, ondanks dat er in totaal minder mobiele apps zijn gedownload. Dit constateren de specialisten van App Annie in hun jaarlijkse onderzoek.

Uit het onderzoek komt naar voren dat het aantal mobiele downloads van applicaties uit zowel de Apple App Store als de Google Play Store dit jaar is gedaald. Er werden in vergelijking wel meer apps gedownload uit Google Play dan uit de Apple App Store. Deels komt dit volgens het onderzoek door de grote installed base van Android smartphones.

Uitgaven nemen toe

In tegenstelling tot het lagere aantal downloads, namen de uitgaven aan mobiele apps wel toe. In 2020 werd in totaal 112 miljard dollar aan apps uitgegeven. Dit was een toename van maar liefst 25 procent. De meeste uitgaven werden gedaan in de App Store, maar Google Play lijkt aardig mee te komen. In deze laatste app store werd vooral veel aan gaming-apps uitgegeven. Wel maken de experts hierbij de kanttekening dat veel apps eerst als freemium worden afgenomen, maar dat er later toch in-app aankopen worden gedaan.

Bron: App Annie

Mobiele versie afsluiten